Egyéb

Emelkedni fognak az árak – Érdemes most lefoglalni a nyaralást

Megosztom:

Nehogy lemaradj!

Ahogy növekszik az országokban az átoltottság, úgy nő az utazási kedv is. Magyarország elég jól áll oltás szempontjából, így nálunk is várható, hogy megugrik a foglalások száma.

A Booking.com készített egy felmérést, igaz az amerikaiak körében, de ebből az látszik a pozitív változás. 71%-uk bizalma nő a nyári vakációban a vakcinázás miatt. Az amerikai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ (CDC) bejelentette, hogy a teljesen beoltottak alacsony kockázattal utazhatnak, ezért azonnal megugrott a foglalások száma.

Mindenki utazna már

A többségnek elege van a bezártságból, szeretnének ismét utazni. Ez fantasztikus hír a turizmusnak és a vendéglátásnak, és persze, a légitársaságoknak, amelyek bevétele szinte teljesen megszűnt az utóbbi időszakban.

„Mindent meg kell tennünk az iparág visszaállításáért” – mondta Glenn Fogel, a Booking.com vezérigazgatója a Forbes-nak. Legfőbb versenytársaihoz hasonlóan (az Expedia, a Tripadvisor és az Airbnb) a Booking.com is kénytelen volt az átszervezésre és munkahelyek megszüntetésére a járvány miatt. „Pusztító volt” – emlékszik vissza Fogel. – „Végül az alkalmazottaink 23% -át veszítettük el világszerte.”

Fél évvel később Fogel elégedett a jövővel kapcsolatban, ami 2021 nyarára várható, nagyrészt az oltóanyag bevezetésének köszönhetően. „Most jól állunk” – mondta. – „Az oltások folynak, és mindenki jól érzi magát.”

Egy nemrégiben készített Booking.com felmérésben a válaszadók többsége (57%) elfogadná, ha csak akkor utazhatna, ha bizonyítékot szolgáltatna arról, hogy beoltották a koronavírus ellen, és 65% pedig beleegyezne egy utazás előtti Covid-19 tesztbe.

Mi a helyzet itthon?

Mivel itthon is jól áll az átoltottság, és az emberek egyre kevésbé viselik a bezártságot, 2021 nyarára itthon is nagy utazási kedv várható. Érdemes lehet minél hamarabb foglalni, mert a kereslettel növekedni fognak az árak is.

A Booking.com és a többi hasonló szállásajánlatokkal foglalkozó oldal is rengeteg lehetőséggel várja az érdeklődőket. A szállásaik jelentős része ingyenesen lemondható, hogy növeljék a bizalmat a foglalások iránt.

„Nagyon fontos tudni, hogy a hotelek szobáinak jelentős része szabadon törölhető” – magyarázza Fogel. – „Ha valamilyen okból kifolyólag megváltoznak a terveik, vagy éppen nem érzik jól magukat, akkor költségmentesen lemondhatják őket. Ez egy jó lehetőség arra, hogy most megtaláld a legjobb szállást, mielőtt az összes szoba elfogy, vagy emelkednek az árak.”

A belföldi utazások száma biztosan meg fog ugrani, a külföldi utak viszont nagyban függnek a fogadó országtól is. Érdemes az utazás előtt ellenőrizni és folyamatosan figyelni a híreket a cél országból, hogy rögtön tudj reagálni a változásokra. Bár most sokkal optimistább mindenki a nyaralást tekintve, még azért óvatosan járnak el az emberek.

Megosztom: