forrás: pinterest
Élet

Mire nevel a covid?

Megosztom:

Van pozitív oldala is a járványnak.

Te mit tanultál belőle?

Ettől a világjárványtól tényleg szinte mindenki élete fenekestől felfordult. Már több, mint egy éve ebben a valóságban élünk, és nem tudjuk mikor lesz vége, egyáltalán lesz-e még olyan az életünk mint a vírus előtt?! Viszont a rengeteg rossz mellett azért sok mindent is tanít nekünk ez a helyzet. Hogy mit?

Elsősőrban alkalmazkodást és túlélést.  Jobban, mint valaha. Teljesen átalakultak a munkahelyeink és a home-office lehetőségével rájöttünk, hogy ugyanazt a munkát tényleg el lehet végezni az otthonunkból is, ami a környezetszennyezés szempontjából is nagyon hasznos, mert a felesleges irodabérlésekkel nem pazaroljuk az áramot, és nem kell méregdrága bérleti díjakat sem fizetni.

Túlélés=alkalmazkodás?

A covid arra is megtanít, hogy az egészség valóban mindennél fontosabb. és lehetsz te nagyon vagyonos ember, ha nem vagy egészséges, akkor nem vagy boldog sem. Mindenki félti a szeretteit, családtagjait, barátait, és ha csak távolról szeretéssel meg most ez, akkor így. De legalább vigyázunk rájuk. A változó munkaviszonyok mellett pedig szintén nem mehetünk el szó nélkül, mert ez a járványhelyzet sokunkat hozott (akár már többször is) olyan élethelyzetbe, amikor is az alkalmazkodó képességünk és a bátorságunk volt a kulcs a túléléshez is. Vajon a magunkba vetett bizalmunk ilyenkor megtérül? Hisz, bízni kell önmagunkban, mert ha mi nem, akkor ki? Sokunk egy teljesen új szakmában kötött ki ami vagy jól sül el, vagy nem, de az biztos, hogy tanít. A jelenlegi helyzetben nincs nagyon lehetőségünk válogatni, hisz enni kell, ahhoz pedig, hogy legyen kenyérre valónk, munka kell. Itt most egy kicsit mindenkinek félre kell dobni az egóját, és akár olyan helyen is elhelyezkedni ideiglenesen,  ami nem éppen a szíve vágya. De a túlélésben ez is segít.

A “zöld” is felértékelődött

A természetbe is mindenki kivágyik. Egyre többen jönnek rá, hogy a minket körülvevő fák és virágok mennyi tiszta oxigént adnak és milyen pozitív energiákkal töltenek fel! A természet ereje felértékelődött, és talán ha lecseng ez az egész járványhelyzet, továbbra is úgy gondolja majd a többség, hogy a zöldben szívesebben tölt időt, mint egy neonfényes plázában.

Legyünk akár egyedül, akár párban, az emberi társas kapcsolataink is pótolhatatlanok, és legyen az bármilyen platform ahol beszélgetünk, értékelni kell ezeket a felszabadult pillanatokat. Ha pedig egyedül vagyunk, akkor kitűnő időszak ez arra, hogy visszataláljunk önmagunkhoz, a nyugalomhoz, a hobbijainkhoz, és ahhoz, ami minket boldoggá tesz.

Megosztom: