forrás: pinterest
Szórakozás

Talpra állhat-e könnyen a zeneipar?

Megosztom:

A zeneipar sincs könnyű helyzetben a vírus miatt.

Vajon lesz még olyan egy fesztivál, mint régen?

A covid minden szakmát kicsit megcincált, jól megrázott, összerágott, majd kiköpött. Vannak amik talán nagyobb falatok voltak neki, és jobban megfeküdték a gyomrát, és vannak amik sajnos egy nyeléssel eltűntek. A zenészek, zeneipari dolgozók, egyszóval a zeneipar helyzete is nagyon meggyengült sajnos.

Elmaradt nyarak

Akik nem járnak fesztiválokra, koncertekre, azoknak talán nem olyan nagy érvágás, hogy a szokásos zenei fesztiválok, bulik és koncertek már 2. éve elmaradnak…De próbáljunk meg most egy kicsit felemelkedni a szokásos keserű, magyar attitűd ködéből. Belegondoltunk már abba, hogy nem csak a fellépőknek maradnak el a koncertjeik, hanem azoknak a háttérembereknek is, akik abból élnek, hogy őket megvilágítják, hangosítják, szállítják, színpadokat összerakják, koreografálják?

Akik nélkül nem menne

Bizony. Ők a nélkülözhetetlen háttérben dolgozó emberek, viszont nélkülük a fellépők sem tudnának ilyen gördülékeny showkat lenyomni. Nekik sincs munkájuk lassan 2 éve, és sokan tényleg átállnak pizzafutárnak akár, mert hát valami megélhetés kell. De vajon ez hova vezet hosszú távon? Ezek az emberek vajon mit gondolnak az egész helyzetről? Mert míg egy alkotóember covid alatt is tud új dalokon dolgozni, addig egy hangosító vagy egy világosító nehezen boldogul, ha nincs mit összeraknia.

Mindenki visszatér?

Vajon amikor újra visszatérnek ezek a fesztiválok és a zenei élet is lassan beindul újra, akkor ezek az emberek azt fogják gondolni, hogy soha többet nem akarnak olyan kiszolgáltatott helyzetbe kerülni és nem mennek majd vissza abba a szakmába? Vagy pont az ellenkezőjeként, bebizonyítják, hogy ők is a túlélés nagy mesterei közé tartoznak, és a zeneipar is újra tárt karokkal várja majd őket? Kívánjuk, hogy az utóbbi legyen a megoldás.

Megosztom: