forrás: pinterest
Élet

Azonnal ki kell dobni valamit ha lejárt a szavatossága vagy ez csak marketing fogás?

Megosztom:

Különbség van a termékek jelölései közt.

Te tudtad mi mit jelentenek?

Amikor az élelmiszeren azt látod, hogy “minőségét megőrzi” eddig meg eddig, és azon a dátumon egy nappal már pont túl van az adott étel, akkor te kidobod? Ne tedd.

A NÉBIH ugyanis elárulta mit jelentenek pontosan az adott jelölések, egy-egy élelmiszeren. Először is, van különbség a “minőségét megőrzi” és a “fogyasztható” kifejezések között.

Ez a különbség

Amin azt látod, hogy minőségét megőrzi, de azon a dátumon már túl van pár nappal, akkor azt nem feltétlen kell azonnal kidobni, ugyanis a megjelölés csak arra utal, hogy az adott termék 100%-os kifogástalan minőségét addig a napig tudja megőrizni. De napokkal utána azért még nem romlik meg, csak már nem számít frissnek. Ezek az élelmiszerek nem veszélyeztetik az egészségünket, és nem is tekinthetőek gyorsan romló termékeknek.

Abban az esetben viszont, amikor az a jelölés áll a terméken, hogy fogyasztható eddig meg eddig, a dátum lejárta után, inkább ne fogyasszuk már el. Ezek a típusú élelmiszerek ugyanis gyorsan romlandónak tekinthetőek, és időn túli fogyasztásuk már komoly kárt tud okozni szervezetünkben, és az ételmérgezés nem játék.

Forrás: Mindmegette

Megosztom: