Élet

Valószínűleg te is rosszul zuhanyzol

Megosztom:

Fogadjunk, nem gondoltad volna.

A zuhanyozás látszólag egyszerű dolog. A rutin pihentető része, de nem csak azért tesszük, hogy tisztán tartsuk magunkat, és jó legyen az illatunk. Azért tesszük, hogy egészségesek legyünk. De a legtöbb szakértő szerint túlzásba visszük.

Zuhany vagy fürdő

Míg a legtöbb ember inkább zuhanyozik, rengetegen választják a kádat. Vitathatatlanul pihentetőbb, elvégre csak feküdni kell. De Dr. Samer Jaber, a Washington Square Dermatology dermatológusa azt mondja a Gear Patrolnak, hogy ennek is vannak hátrányai. “Akik a kádat választják kiszáradhatnak, mivel hajlamosak hosszabb ideig bennük maradni, mint a zuhanyzók, és minél tovább nedves a bőr, annál szárazabbá válhat.” Arról nem is beszélve, hogy valójában piszkos vízben ücsörögsz.

Dr. Joshua Zeichner, a New York-i Mount Sinai Kórház bőrgyógyászati, ​​kozmetikai és klinikai kutatásainak igazgatója általában ugyanezen okokból javasolja a zuhanyzást: gyorsabb és tisztább.

Vízhőmérséklet

Dr. Zeichner azt ajánlja, hogy „a hőmérséklet hasonló legyen ahhoz, mint egy fűtött medence érezhetünk nyáron. Ha a víz túl forró, és hosszú ideig ki van neki téve a bőr, megszabadítja az egészséges olajoktól.”

Ha érzékeny a bőröd vagy ekcémád, érdemes a hidegebb vizet választanod. A hideg vizet sok ember gyűlöli, de minden bizonnyal arra ösztönöz majd, hogy csökkentsd zuhanyzás idejét, miközben a bőröd ép marad. Valamint frissítő is!

Időtartam

Legfeljebb 10 perc legyen, de inkább rövidebb.

Sorrend

A dermatológusok szerint a hajjal kell kezdeni, és utána foglalkozni a testtel. A hónalj, az ágyék, a haj – ezek azok a területek, amik több olajat termelnek és több szennyeződést szednek össze a nap folyamán, ezért nagyobb figyelmet igényelnek.

Kombinálhatod is. “A fogmosás és a borotválkozás a zuhany alatt nagyon gyakori és teljesen rendben van” – mondja Dr. Jaber. “Valójában a zuhany alatt vagy a közvetlenül utána történő borotválkozás jobb az érzékeny bőrűeknek, akik hajlamosak a benőtt szőrszálakra.”

Zuhany után

A törölközővel dörzsölés helyett inkább tapogassuk a bőrt a szakemberek szerint, kíméletesebb és jót tesz a bőrnek. Utána pedig érdemes hidratáló krémet is használni.

Megosztom: