Szórakozás

Filmek az Oscarról, amiket tuti nem szabad kihagynod

Megosztom:

Válogattunk néhányat.

Különleges az idei, vagyis a 93. Oscar-gála. Egyrészt a koronavírus miatt eltolták és február helyett áprilisban tartották meg. Másrészt szintén a járvány miatt szűkebb körben és több helyszínen zajlott a díjátadó. Valamint az idei évben a jelölt filmek nagyobb rész nem volt még látható itthon a mozik bezárása miatt.

Akad köztük néhány olyan, ami az eddigiek alapján nagyon is jónak tűnik, így érdemes lesz majd megnézi, amint lesz rá lehetőségünk.

A nomádok földje

Ez egy road-movie, amit Chloé Zhao kínai–amerikai rendezőnő rendezett, a főszereplője pedig Frances McDormand (Frago, Az igazság órája, Három óriásplakát Ebbing határában).

A főhős elveszítette az állását, ezért útra kel az Egyesült Államokban, és lakóautóján utazva kisemberekkel találkozik. Egyre durvább és durvább élettörténeteket gyűjt össze. A kritikusok imádták, elgondolkodtatónak, szentimentálisnak és lebilincselőnek találták.

A mozikba fog érkezni valamikor…

Mank

Ha érdekel Hollywood, ez a film abszolút neked való. Egy alkohol problémákkal küzdő forgatókönyvírójáról, Herman J. Mankiewiczről szól ez az életrajzi film, fekete-fehérben. A Netflixen már elérhető. Gary Oldman (A legsötétebb óra, A sötét lovag: Felemelkedés) főszereplésével készült.

Ígéretes fiatal nő

Nagyon megosztó témát dolgoz fel, a nőket érő szexizmus áll a középpontjában. A  főhősnő (Carey Mulligan) minden éjjel bulizik, részegnek tetteti magát, várja, hogy megkörnyékezze egy könnyű menetben gondolkodó férfi, majd szembesíti azzal, hogy nemi erőszakot készült elkövetni egy öntudatlannak hitt nőn.

A mozikban várható majd.

Megosztom: