Forrás: Skynews
Bulvár

Saját szülőföldje bojkottálja a friss Oscar nyertest

Megosztom:

Teljes tiltólistára került.

A fél világ megismerte a nevét, de a hazájában tilos kimondani

Tudjuk, hogy Kínában elég szigorú szabályok uralkodnak, és vannak dolgok, amik teljességgel eltérnek a nyugati kultúrában megszokottaktól. Most például azon csodálkozik a fél világ, hogy a friss Oscar győztes kínai rendezőnő, Chloé Zhao-ra nem, hogy büszkék lennének hazájában, de egyenesen betiltották az összes róla szóló hírt.

Forrás: Entertainment Weekly

Teljes cenzúra

A rendezőnő teljes tiltólistára került hazájában, sem a nyertes filmjére (Nomádok földje), sem arra, hogy ő nyerte meg az Oscar-díjat, nem lehet rákeresni. Csak a Nomádok földje előtti munkásságáig engedi meg a kínai cenzúra a keresést, és ezt nagyon is szigorúan veszik. Aki büszkén beszél arról, hogy ő nyert a legjobb rendező kategóriában, és a filmje lett a legjobb film kategória győztese, az komoly büntetésre számíthat. Posztolni sem lehet róla, semmilyen közösségi média felületen.

A rendezőnő a díjakkal (Forrás: SkyNews)

Zhao egyébként Pekingben született, de 14 éves korában az USÁ-ba emigrált, és nem egyszer tett már megjegyzéseket a kínai törvényekre. Valószínűleg ez szúrhatja a szigorú kommunista ország szemét, és ez lehet az oka a róla szóló hírek elnyomásának.

Hm….Szóval míg nyugaton ünneplik, és ő az első színes bőrű nő, aki rendezői Oscart nyert, filmjére pedig rengetegen kíváncsiak világszerte, addig a saját hazájában úgy tesznek, mintha nem is létezne. Kedves.

Forrás: Sky News

Megosztom: