Forrás: Pinterest
Élet

Mit tesz a szervezetünkkel a változó időjárás?

Megosztom:

A testünket is megviseli a nagy hőingás!

Ezek a hatásai az extrém időjárásnak

A tavaszi időjárásról mindannyian tudjuk, hogy elég változó skálán mozog, és azon belül is az áprilisra mondják (nem véletlen), hogy szeszélyes. Na de ennyire?! Ami az idei áprilist jellemzi, az a legkevésbé sem jellemezhető kellemes tavaszias időnek, és tényleg egyik nap 3 fokot, másnap már 20 fokot mutat a hőmérő. Ez nagyon megviseli a szervezetet is, és a közérzetünkön túl minden másra is hatással van.

Fejfájás és ízületi fájdalmak

A fejfájás és a frontok összefüggéséről múltkor már írtunk, de az ízületi fájdalmak is felerősödnek ilyenkor. Ha valaki érzékenyebb az időjárási változásokra, akkor a térdeiben és a kezein is érezni fogja, hogy esetleg fájnak, gyengébbek, vagy általános izomfájdalma van. Ha a hőmérséklet egyik napról a másikra ilyen hirtelen változik nagyot, mint mostanában, akkor az ízületeink ha érzékenyebbek, ezt jelzik. (A migrénről nem is beszélve).

Újra száraz bőr

Télen, a hidegebb időben már megszokhattuk, hogy bőrünk is jobban kiszárad, és ha nem ápoljuk megfelelően, kiszárad és viszket. Ahogy betör a tavasz és a jó idő, ezek a kellemetlen tünetek elmúlnak, de mikor ilyen változékony az idő, akkor a testi szárazság és viszketés sem tűnik el és ez nagyon kellemetlen tavasszal is és a kirepedezett kezek is visszatérhetnek. 🙁

Könnyebb és gyakoribb megfázás

Mikor melegebb az idő, hajlamosak vagyunk a kelleténél már jobban nyáriasra venni a figurát, úgy ki vagyunk éhezve a melegre a hosszú tél után. De vigyázat! Ilyenkor lehet a legkönnyebben megfázni! Rétegesen érdemes öltözködni, és habár lehet, hogy napközben 20 fok van, de reggel és este pedig csak 5. Így a kabátot nem érdemes otthon hagyni, és szerintünk egy sálat is érdemes még a táskánkba rejtenünk.

Változó és hamarabb jövő allergiák

Az időjárási változékonyságtól nem csak az emberi szervezet, de a növények és az állatok is összezavarodnak. A meleg érzet miatt van ami hamarabb virágzik, és amikor újra hideg van, általában a virág is tönkremegy. Ez hosszú távon nagyon káros a növényekre is nézve, de ránk is, mert akik tavasszal allergiáktól szenvednek a különböző pollenektől, azok könnyen lehet, hogy a hamarabb nyíló virágok miatt az allergiát is hamarabb kapják.

Szezonális aszthma

A légcsövi megfázások, és az aszthmás megbetegedések száma is növekszik, a változékony idővel egyenesen arányosan. A hidegebb időben könnyebben megfázunk, és utána hiába jön meleg, a változékonysága miatt sokkal lassabban és nehezebben gyógyulunk is meg. Az aszthmás rohamok is könnyebben előjönnek a változékony időjárástól.

Hangulatingadozás

Nem meglepő, hogy a hangulatunkra is rányomja a bélyegét a változékony idő, mert sokszor elég kinéznünk az ablakon, és a szakadó eső és hideg miatt már a motivációt sem érezzük, hogy ez még lehet egy jó nap akár. A változó idő, változó kedvet is okoz, és ha fokozottan ingerültnek, fáradtnak, éhesnek vagy lustának és kedvetlennek érezzük magunkat, az is az időjárás miatt van.

Forrás: Piedmont

Megosztom: