forrás: pinterest
Színes

Újabb brutális rendőri túlkapás

Megosztom:

Ezúttal egy idős nőn élvezkedtek a rendőrök.

Igazságtalan igazságszolgáltatás

Az Egyesült Államokban hamarosan bevezetésre kerül az az új jogszabály a rendőrök körében, amit George Floyd-ról neveztek el, és a lényege, hogy a rendőrök sokkal jobban felelősségre vonhatóak és előállíthatóak, ha rendőri túlkapás történik a jövőben.

Egyre több a rendőri erőszak

Egyre több az oktalan brutalitás a rendőri intézkedések közben, és a bűnözőket persze el kell kapni, de nem mindegy, hogy az adott rendőr hogyan lép fel vele szemben, és sérti -e ezzel az alapvető emberi jogait az elkövetőnek. Újabb videó került napvilágra,- írja a BBC, miszerint még tavaly nyáron történt az eset, hogy egy demens, 73 éves nőt olyan brutálisan fogtak le és kötözték le, hogy annak eltört a csontja, de a a rendőrök ezt észre sem vették sokáig. Az asszony bűne mindössze annyi volt, hogy elfelejtett fizetni a kisboltban egy 13 dolláros termékért. Később ki akarta egyenlíteni a számlát, de a boltosok nem engedték neki, és ráhívták a rendőrséget.

A nő éppen hazafelé tartott gyalog, amikor elkapták a rendőrök, és “felléptek” vele szemben… Figyelem! A videó felkavaró lehet!

Az asszonyt megkötözték, bevitték az őrsre, és több órán keresztül nem kapott orvosi ellátást, pedig vérzett is. A rendőrök most szembesítve lettek ezzel az esettel és videón nézették velük a saját brutalitásukat, míg pár rendőr elkacarászott a videón. Az egyik még meg is jegyzi, hogy hallatszik, amikor eltörik a csont. Mi most erre inkább csak annyit írnánk, hogy no comment. 🙁

Per lett a vége

Az esetből per lett, és kivizsgálás, amit az idős nő családja kérvényezett. Az ilyen és ezekhez hasonló esetek miatt fogják sokkal szigorúbban venni az USA-ban a rendőri intézkedéseket és remélik, ezzel javul majd a sok rendőrségi perek aránya is.

Megosztom: