forrás: pinterest
Szórakozás

Az online színház mégis működhet?

Megosztom:

Lehet, hogy a jövőben is megmarad a színháznak ez a formája?

Pozitív csalódásként érte a közönséget

Nektek is hiányzik a színház? Nekem személy szerint nagyon… Volt szerencsém már egy-egy előadás alkalmával akár az első sorban is ülni és imádom nézni a színészek mimikáját olyan közelről és minden rezdülésüket érezni. Na pont ez volt az egyik kifogás az online színház közvetítések ellen, illetve az élő nézői reakció hiánya.

Sok előnye van

A koronavírus miatt az online színházi közvetítésekkel próbálják bepótolni azt az űrt melyet az élő színházi élmény varázsa jelent, de valljuk be, elég szkeptikusak vagyunk ezzel a dologgal. Most viszont úgy néz ki nem is olyan reménytelen ez az online színházasdi, mint elsőre hittük. A visszajelzések szerint igenis van rá igény, a filmszerű vágásoknak köszönhetően a színészek arcát itt is lehet közelről látni  ( és nem csak az első sorokból),  és a közvetítések alá vágott nézői géptaps sem hat olyan műnek állítólag, mint azt gondoltuk. Az pedig egy másik előnye, hogy a vidékiek is tudják az otthonukból élvezni a színházi kultúrális élményt, akár egy nachossal bolyhos zokniban, akár szépen kiöltözve, mintha tényleg színházban lennének.

Egyébként a színházi videó felvétel nem újkeletű dolog. Évek óta bevett itthon is, külföldön is a színházi közvetítések rögzítése, és így az élmények továbbítása oda is, ahol nincs lehetőség eljutni a színházba személyesen.

Megosztom: