Odaát

A Fehér Ruhás Nő története

Megosztom:

Ismerd meg a legendáját.

Az egyik legismertebb szellem a Fehér Ruhás Hölgy. Számtalan filmben és sorozatban szerepelt már, de mi is története pontosan?

A fehér hölgy sztoriját világszerte mesélik, beleértve Európát, Észak-Amerikát, Dél-Amerikát, Oroszországot, Kelet-Ázsiát és Délkelet-Ázsiát. Bárhol is hallasz róla, mindig ugyanúgy néz ki: fehér ruhát visel, hosszú fekete haja van, ami gyakran eltakarja az arcát.

A világ számos jól ismert fehér hölgy történetében valami hasonlót vehetsz észre: egy gyönyörű nőt, akit meggyilkoltak vagy öngyilkos lett, és évekkel később szelleme kísérteni fogja azt a helyet, ahol meghalt, miközben menyasszonyi ruhát vagy legalábbis fehéret visel.

Németországban

Németország fehér hölgyének története 1625 óta létezik. A legenda szerint egy veszfáliai herceg felesége volt. Amíg a herceg távol volt a háború miatt, a feleségnek viszonya volt egy vándor énekessel. Amikor a herceg ideiglenesen hazatért, felfedezte a viszonyt, és az énekest a kastély vizesárkába fullasztotta. Eközben a feleségét büntetésként a kastély egyik falába falaztatta élve. A falban hagyott neki élelem- és vízkészletet, úgy gondolta, hogy a háborúból visszatérve majd pótolja. Sajnos, a herceg csatában meghalt, és a feleség örökké a falba szorult táplálék nélkül, így végül éhen halt.

Így mesélik Írországban

Itt az 1800-as évek elejére nyúlik vissza a történet. Az ír legenda szerint a Kinsale-kastély gyászos menyasszonya a szellem. Miután a vár egyik katonája feleségül vett egy helyi lányt, az éjszakát a kastélyban töltötték. Amikor a férj túl részeg lett és elájult, a többi katona megtudta, hogy szolgálat közben elhagyta posztját, ezért a protokoll szerint lelőtték. Miután megtudta férje halálát, a feleség annyira depresszióba esett, hogy a levetette magát a várfalról, az esküvői ruháját viselte közben. Évekkel később a helyiek beszámoltak egy fehér hölgy alakról, aki a kastély területén barangolt. Azóta Kinsale Fehér Hölgyének nevezik.

Amerikának is megvan a saját szellem hölgye

Számos mese szól a fehér hölgyről az Egyesült Államokban is, de az egyik legrégebbi New York állam története, amely az 1800-as években keletkezett. A legenda szerint egy anya elvesztette lányát, és beleőrült a fájdalomba. Meg volt győződve arról, hogy a gyermekét egy helyi gazda megerőszakolta és meggyilkolta, ezért minden nap a szántóföldön kereste a holttestét, azt a helyet, ahol a lányát eltemették.

A történet arról szól, hogy még két német juhászkutyát is magával vitt, de nem sikerült megtalálnia. Végül kétségbeesésében és bánatában az anya levetette magát egy szikláról az Ontario-tóba. A szegény kutyák megsiratták, majd csatlakoztak a gazdájukhoz a tó fenekén. Beszámolók szerint az anya ma is ott bolyong fehér ruhában, kutya ugatás és nyüszítés kíséri.

Forrás: Esquire

Megosztom: