forrás: pinterest
Színes

Honnan ered a vörös szőnyeg?

Megosztom:

Íme az igazi története.

A vörös szőnyeg sztorija

Gondolkoztál már azon honnan ered a vörös szőnyeg? Tudod, az a szőnyeg amit a nagy, elegáns ceremóniákon szoktak kiteríteni a felvonulók lába elé. Most leleplezzük az eredetét.

Sokkal régebbi, mint hinnénk

A vörös szőnyeg története, több, mint 2500 évre nyúlik vissza. Bizony! A vörös szín szimbolikája a királyokhoz és nemesekhez köthető, és maga ez a szőnyeg is. A vörös szín dominanciát, erőt, hatalmat sugároz, amit régen a királyok akartak közvetíteni magukról, a mai világban pedig a világsztárokat övezi olyan kultusz, mint régen a nagy uralkodókat.

Legelőször még az ókori Görögországban, Agamemnón király lába elé terítettek vörös szőnyeget, amikor hazatért a trójai háborúból. Eleinte még a király is hezitált, hogy rálépjen-e, mert az isteneket tartotta inkább erre méltónak. Később mégis rálépett a bíborszínű szőnyegre. Innentől ezen jártak a nemesek a történelem során mindig, és ma pedig a sztárok is.

A vörös szőnyeges felvonulások ma is egyet jelentenek a pompával, eleganciával, erővel, dominanciával, különleges ruhakölteményekkel, divattörténeti eseményekkel és kinyilatkoztatásokkal.

Forrás: BBC Culture

Megosztom: