forrás: pinterest
Élet

Alkoholizmus a nőknél

Megosztom:

A nőknél is egyre gyakoribb ez a probléma

Mi lehet az oka?

Sokan be sem gondolunk, de az alkohollal nem csak és kizárólag a férfiaknak vannak gondjaik. A nők közt is vannak alkoholisták, és egyre inkább nő ez a szám. Hogy ez miért lehet? Ennek jártunk utána.

Az alkoholizmus problémáját sokkal inkább a férfiakhoz kötjük, pedig már nők közt is vannak szép számmal alkoholproblémákkal küzdők. Akik belekerülnek ebbe az ördögi spirálba, az legtöbbször ugyanazon kiváltó okok miatt van, mint a férfiaknál. Stressz, kudarc, magánéleti válság, sikertelenség, depresszió.

Nőkre veszélyesebb

Ha egy nő rendszeresen iszik, az viszont azért is más mint egy férfinél, mert a nők szervezete máshogy és sokkal lassabban dolgozza fel az alkoholt, mint egy férfié. A májunk is nagyobb megterhelésnek van ezáltal kitéve, így az egészségre nézve is veszélyesebb.

Alkat, súly és életmód kérdése is, hogy ki mennyit és milyen gyakran fogyaszt alkoholt, és nem az ital fajtáján vagy mennyiségén múlik az, hogy ránk süthető-e az alkoholizmus, hanem inkább a gyakoriságán. Ha valaki mindennap iszik, az már egyfajta alkoholizmusnak tekinthető a hivatalos szakvélemény szerint.

Forrás: Rehabspot

Megosztom: