Színes

Elárverezik Charles Manson elfogásának iratait

Megosztom:

Több, mint ötven éve történtek a Manson-gyilkosságok.

Ki Charles Manson?

Dennis Wilson, a The Beach Boys dobosa hazafelé tartott Los Angelesben 1968 tavaszán, amikor két stoppost pillantott meg az út szélén. Felvette, és hazavitte magához a két nőt, ahol egy kis bulizás után elvonult a stúdióba. Mikor visszatért egy kissé elhanyagolt külsejű férfit talált a küszöbén, aki szintén rajongója volt. Őt is behívta bulizni, addigra már egész tömeg gyűlt össze a lakásban. Wilson drogmámoros partija hetekig tartott, aminek végül a menedzser vetett véget.

A küszöbön álló férfi volt Charles Manson, akit akkora már többször is előállítottak lopásért, javítóintézetbe is került. Rablásokból tartotta fenn magát, de több szektával is szimpatizált. Egyébként pedig zenész akart lenni. A parti után a tudatmódosítóktól és a tévképzetektől szenvedő Manson a sivatagban kezdet prédikálni a résztvevőknek arról, hogy a feketék majd átveszik az uralmat a fehérek felett, mindezt a Beatles White Albumára alapozta.

De a feketék csak nem akarták átvenni az uralmat, így Manson és a szektája úgy döntött, hogy megmutatja nekik, hogyan is kell ezt csinálni. Végül megkéselték Sharon Tate-t, Roman Polanski rendező nyolcadik hónapban lévő terhes feleségét, három barátjukat, és az egyik alkalmazottjukat. Aztán folytatták a gyilkosságokat egy házaspárra, de a rendőrség sokáig nem kötötte össze a két esetet.

Mason végül életfogytiglant kapott 9 hónap hosszú tárgyalás sorozat után, és 2017. november 19-én halt meg

Iratok

A most megvehető űrlap 1969. december 9. keltezésű, vagyis néhány hónappal azután készült, hogy Manson követői megölték Sharon Tate-et, a második oldalon két ujjlenyomata található.

Megosztom: