Élet

David Attenborough új dokumentumfilmje: Így változott meg a világ a Covid alatt

Megosztom:

Van jó oldala is.

Az Apple TV+-on megjelent David Attenborough legújabb dokumentumfilmje, ami megmutatja a járvány pozitív hatásait. Még az emberiség a koronavírusra koncentrál, és próbálja leküzdeni, addig a természet, az állat- és növényvilág fellélegezhetett kicsit.

Az ember nélkül

A természet újraéled, a levegő tisztul, az állatoknak nagyobb terük lett az élethez. Gyönyörű képsorokban mutatja be a dokumentumfilm, hogy a bolygónak mennyire jót tett ez az egy év, amíg az emberiség bezárkózott. Ami azért valljuk be, ránk nézve nagyon szomorú, ugyanis eléggé az jön át a képekből, hogy sokkal jobb hely lenne a Föld az ember nélkül. Erre pedig a legkevésbé sem lehetünk büszkék.

David Attenborough

Attenborough egyébként londoni otthonában készítette el a narrációt. A természettudós és dokumentumfilmes 7 évtizeddel ezelőtt kezdte el megmutatni nekünk a világot, ha valaki, akkor ő igazán tisztában van azzal, hogy hogyan is változott meg a bolygó az emberiség keze által.

Nem egyszer figyelmeztette már a világot, hogy muszáj változtatni, mert globális katasztrófa felé száguldunk. 1937-ben, Attenborough gyermekkorában, még csak 2,3 milliárd ember élt a Földön, az érintetlen élővilág 66% volt, a széngázkibocsátás pedig 280 részecske minden egymillió légköri részecskéből. 2020-ban már 7,8 milliárdan voltunk a bolygón, már csak 35% az érintetlen élővilág, 415 részecske lett a széngázkibocsátásunk. Vagyis egy élet alatt, Attenborough élete alatt, óriási bajba került a Föld.

Megosztom: