Élet

Mesterséges gyémántoké lehet a fenntartható jövő?

Megosztom:

A Pandora is beszáll a környezet védelmébe.

A gyémánt hamarosan elérhető lesz az átlagembereknek is?

A zöldebb jövő, ahogy már sokszor írtuk, jelen van. Egyre inkább. Főleg a fiatalabb generációnak kiemelten fontos a fenntarthatóság és a környezettudatosság, de az olyan iparágak is kiveszik belőle a részüket, mint a gyémántipar. A világ legnagyobb ékszerkereskedő cége a Pandora is felszólalt amellett, hogy innentől kezdve laboratóriumban gyártott gyémántokkal dolgozik, és nem bányászott gyémántokkal, ezzel támogatva a zöldebb jövőt.

Már tesztelik őket

A cég vezérigazgatója, Alexander Lacik, kiáll amellett, hogy ez a döntés a kizsákmányolt munkásoknak és a gyémántiparnak is jót fog tenni. Arról nem beszélve, hogy az így előállított gyémántok jóval olcsóbbak lesznek majd, mint a bányában kiásottak. A tavalyi évben már elkezdődött ez az átállási folyamat, és már 6 és 7 karát közöttiek azok a gyémántok, amiket világszerte mesterségesen állítanak elő. Tehát a dolog működik.

Első a jövő

Lacik azt is elmondta, hogy a Pandora mindig is hosszú távon gondolkodott és egyértelmű számukra, hogy az egyetlen út az élhetőbb jövőért egy zöldebb bolygó, és ők így segítenek ennek eléréseben, illetve reméli, hogy az alacsonyabb ár több ember számára elérhetővé teszi majd a gyémántokat, így a kereskedelemnek is jót tesz.

Forrás: BBC

Megosztom: