forrás: pinterest
Élet

Így szabadulj meg ettől az idegesítő jelenségtől

Megosztom:

A megoldás, közelebb van, mint gondolnád!

Tuti, hogy veled is sokszor van így

Biztos veletek is előfordult már, hogy egy dal vagy dalrészlet (akár szereted, akár nem), beragadt a fejedbe. Ezt a jelenséget hívják dallamtapadásnak. A zenék fülbemászóak, ismétlődőek, és van, hogy egy váratlan pillanatban bukkannak fel az agyadban. Ilyenkor először még vicces a dolog és jó buli, de 50. alkalommal ugyanazt a zenét pörgetni a fejedben, mikor mondjuk épp nagyon kéne koncentrálnod a munkára, az már elég idegesítő tud lenni. Nem véletlen hívja az angol ezt “earworm”-nak azaz szó szerint fülbemászónak. Mit lehet tenni ezen jelenség ellen?

Itt a megoldás!

Nos, a megoldás egyszerűbb, mint gondolnád-írja a The Sun. Egy ausztrál professzor ugyanis elárulta, hogy ha ilyen eset van, akkor a legjobb amit tehet ilyenkor az ember, ha rágózik. Jól hallottad. Ennyire egyszerű. Ugyanis ugyanazok a területek felelősek az agyunkban az ismétlődő állkapocsmozgásért, mint a hangok újrajátszásáért a fejünkben.

A kipróbálók tényleg azt mondják, ez bejön. Legközelebb ha beragad a fejünkbe mondjuk az “Into You”, mi is leteszteljük.:)

Megosztom: