Egyéb

Beleszólnál, hogy milyen legyen az új alapértelmezett betűtípus az Office-ban? Most megteheted

Megosztom:

Te melyiket választanád?

Megújítják az Office-t

A Microsoft úgy döntött, hogy 15 év után megváltoztatja az alapértelmezett betűtípust az Office-ban. Több lehetőség is felmerült, ezeket tesztelik, és kikérik a felhasználók véleményét is. Úgy hogy most te is beleszólhatsz, hogy milyen stílusú legyen a következő, ki tudja, talán újabb 15 évben.

5 típusból lehet választani, bár a Wordben több, mint 700 megtalálható. 2022-ben tervezik bevezetni, így pedig lecserélik az eddigit, ami a Calibri volt.

Ezekből választhatsz

A tenorite, amit Erin McLaughlin és Wei Huang készített a Times New Roman modernebb verziója. Korábbi változata évtizedekig volt az alapértelmezett betűtípus, az új szélesebb, az ékezetek is ismeri.

A skeena John Hudson és Paul Hanslow által tervezett. Nagyon változatos stílusú, vannak vastagabb betűk, de akad olyan is, ami inkább vékonyabb vonalakból áll.

A Steve Matteson által készített bierstadtot a 20. század közepének svájci tipográfiája ihlette. Eléggé merev betűtípus, az Arielre emlékeztet.

Tobias Frere-Jones, Nina Stössinger és Fred Shallcrass által készített seaford a leginkább klasszikus. Különösen kényelmes a hosszabb dokumentumok olvasásánál.

A grandview mind az öt új betűtípus közül a legszembetűnőbb. Aaron Bell készítette, és a klasszikus német közúti és vasúti jelzőtáblákból merít ihletet.

Visszajelezni a felhő segítségével, vagy a Twitteren lehet.

Forrás: The Verge

Megosztom: