Egyéb

Ha kimozdulnál, ide menj kirándulni

Megosztom:

Meseszép helyek Magyarországról.

Itt a tavasz, a jó idő, az ember alig várja, hogy kimozdulhasson, ez most még inkább igaz a koronavírus és az egy éves bezártság miatt is. Mutatunk néhány helyet, ahová szerintünk érdemes elmenni legalább egyszer az életünkben.

Bokodi-tó és a lebegő falu

Hosszú fastégek végén színes házak, mintha egy tündérmese helyszíne elevenedne meg, pedig nem az, ez a hely tényleg létezik. Oroszlány mellett található Bokod, amit egy mesterséges tó miatt keresnek fel annyian. A Vértesi Erőmű hozta létre a hűtőtavat, amire felépültek a házak. Bár az erőművet mára már bezárták, a falut érdemes meglátogatni.

Bányászfalu

Ma már nem működik az egykori szénbánya, de a köré épült települést szintén meg kell nézni. Kisgyón rengeteg túraösvény található, valamint a Hosszú-Kígyós kanyargós völgye és a Károly-lak nevű vadászház. A völgy a szurdokszerű meredek sziklafalaival elképesztő látványt nyújt.

Különleges színház

Fertőrákoson található egy különleges színház, ami a hegygyomrába épült és ide várja a látogatókat. Izgalmasan hangzik, igaz? És a városban is van mit nézni, mint a püspöki palotát, vagy a kőfejtőt.

Megosztom: