Egyéb

Úgy tűnik, vége, felszámolják a vörös lámpás negyedet Amszterdamban

Megosztom:

Túl sok turistát vonzanak.

Erotikus központ lesz helyette

Amszterdam egy városon kívüli ötemeletes „erotikus központ” építésére készül, két bárral, 100 kis szobával és „erotikus szórakoztató helyszínekkel”, például sztriptízbárokkal.

Januárban döntött úgy a város vezetése, hogy bezárják az ablakok jelentős részét Amszterdam vörös lámpás negyedében. A polgármester elmondta, hogy javítani szeretne a szexmunkások körülményein, és megtisztítani a város történelmi központját, beleértve a De Wallen néven ismert területet, ahol számos ablakbordély található.

„Ha végigmész azokon a szűk utcákon, hatalmas turista tömegeket látsz az ablakok előtt, akik kiszolgáltatott nőket fényképeznek és röhögőnek rajtuk” – mondta Femke Halsema polgármester a Guardian-nek. „Nőként nem tudom elfogadni a nők ilyenfajta megaláztatását. Nem tudom elfogadni. Ez szembe áll a nők jogaival és minden lehetséges ideával, amivel fel akarjuk ruházni a szexmunkásokat.”

Nem mindenki szeretné ezt

Az új épületnek valószínűleg belépési ára lesz, hogy ne vonzza a turistákat. A terveket azonban maguk a szexmunkások sem támogatták teljes mértékben. Mariska Majoor volt szexmunkás által létrehozott nonprofit alapítvány például így tweetelt a témáról: „A De Wallen-en sok szexmunkás nem akar az erotikus központba menni, hanem az ablakbordélyokban a vörös lámpás negyedben maradna inkább. Sokan lakók is. Újra és újra a szexmunkásokat hibáztatják a vörös lámpás negyedben okozott kellemetlenségekért, amiket nem is ők okoznak.”

Forrás: Guardian

Megosztom: