forrás: pinterest
Élet

Ennyit aludj, hogy megóvd a szíved

Megosztom:

Kevesebb is elég, mint gondolnád!

Érdemes kipróbálni

Az alvás létfontosságú és ha nem alszunk eleget az mindenre kihatással van az életünkben. De mennyi az elég? Egyénenként eltérő természetesen, van aki több, van aki kevesebb alvással is beéri. De a legújabb kutatások szerint az ideális óraszám meghatározható ahhoz, hogy sokkal kevesebb eséllyel alakuljon ki valakinél szívinfarktus vagy stroke.

Hány óra alvás kell?

Hogy mennyi az annyi? Amerikai kutatók szerint az ideális alvási óraszám ehhez 6-7 óra alvás egy felnőttnek. Természetesen az életmód is befolyásoló tényező, úgy mint alkoholfogyasztás, dohányzás, sport, stressz, de a kutatások szerint akik 6-7 óránál többet vagy épp kevesebbet aludtak, azoknál sokkal nagyobb a kockázati szív és érrendszeri betegségekre. Szóval a 8 óra alvás szükséges mítosz megdőlni látszik.

Az alvás minősége is kiemelt fontosságú, az nem tekinthető jó alvásnak ha csak fekszünk az ágyon csukott szemmel, de nagyon is jár az agyunk közben. A kutatás évekig zajlott, rengeteg ember bevonásával, és így jött ki ez az eredmény.

A kutatásnak köszönhetően hamarosan egy új orvosi alkalmazás is kijön Heart Flow néven, amivel perceken belül megmondható, hogy a szívünk veszélyben van-e, vagy koszorúér elzáródás fennáll-e nálunk.

Forrás: The Sun

Megosztom: