forrás: pinterest
Élet

Így szabadulj meg a horkolástól

Megosztom:

Alváskutatók fedték fel a nagy titkot.

Új időszámítás kezdődik az alvási minőségben

Az örök felmerülő probléma. 🙂 Vannak a horkolók, és vannak a nem horkolók. Ha te az utóbbi csoportba tartozol, akkor bizonyára neked is idegesítő, amikor a partnered, rokonod, vagy akár egy jó barátod, horkol melletted, ezzel nem hagyva téged is aludni. A horkolás mind két nemnél előfordulhat, és az életkor sem befolyásolja azt.

Aki megtapasztalta már ezt milyen érzés, az egyetért vele, hogy hosszú távon tarthatatlan, és valamit tenni kell ellene megoldásként. Itt jönnek be a képbe, a brit tudósok.:))

Viccet félretéve, a megoldás pofonegyszerű. Felejtsük el az orrcsipeszeket, és a füldugó sem lehet egy egész életen át a társunk. Mi a megoldás hát?

A titok nyitja, több tényezős. Először is a horkolásról tudni kell, hogy ez egy összetett dolog, mert több testrészünk együttes munkájával jön létre. A torok, a gége, az orr, nyelv és a légutak is szerepet kapnak benne, és ha ezek részlegesen elzáródnak valami miatt, akkor jön létre a horkoló hang.

Az életmód is befolyásol

Így adja magát, hogy az életmódunkra ha kicsit jobban figyelünk, nevezetesen nem dohányzunk, és kevesebb alkoholt iszunk, de több vizet -ezáltal jobban hidratáljuk a szervezetünket-, akkor kevésbé esélyes a horkolás kialakulása. Ezen felül még, inkább aludjunk az oldalunkon az alvási szakértők szerint, mert úgy sokkal kisebb az esélye annak, hogy horkolunk.

Porszívózz

Meglepő vagy sem, de a porszívózás rendszerességének is köze van a horkoláshoz. Ajánlatos a matracunkat, ágyunkat is kiporszívózni időnként, gondoljunk csak a poratkákra! , mert jobb alvást eredményez egy tiszta ágy, a jobb alvás, pedig kevésbé valószínű horkoláshoz vezet.

Forrás: The Sun

Megosztom: