forrás: pinterest
Egyéb

Kína Amerikát hibáztatja a hétvégi rakéta pánikért

Megosztom:

Egyre nagyobb az ellentét a 2 ország közt.

Szerencsére megmenekült a világ

A hétvégén csapódott be az a kínai rakéta az Indiai- óceánba, ami az egész világot rettegésben tartotta, mert nem lehetett előre tudni, hogy hol fog becsapódni végül, így fennállt egy esetleges világváge esete is. Kína pedig többszörösen is az USÁ-t hibáztatja ezért.

Kína a bűnbak?

Kína egyre nagyobb ellenségként tekint Amerikára és ez a rakéta bizniszben sincs másképp. Szerencsére a világ megmenekült, és az óceánba csapódott a rakéta de jelentős része már az űrben elégett zuhanás közben. Akkor mégis hogyan lett az USA a bűnbak Kína szemében?

Kína szerint a közelgő rakéta becsapódásának nyugati hírportálokon való futótűz szerű terjedése okozta a pánikot világszerte és a kínai rakétát és a kínai űrprogramot is ezzel rossz színben tüntette fel. Kína szerint az amerikaik irigyek a gyors technikai fejlődésre és így próbálta a konkurenciát aláásni a NASA.

Későn érő űrtechnológia

Pedig a kínai űrtörténet is régre nyúlik már vissza, igaz nem olyan régre mint az amerikai vagy az orosz. 1970-ben jutott fel Kína először az űrbe, de később behozták a lemaradást, ugyanis 2019-ben volt az első olyan ország amely sikeres expedíciót hajtott végre a Hold túloldalán, és sikeresen vissza is jutott a Földre az űrszonda, megspékelve a Holdról hozott kőzettel bizonyítékul.

Az USA viszont már 1999 óta szabotálja a kínai űrkutatást és a rakéta kísérleteiket, de még a kínai műhold exportra is szigorú megszorításokat mért.

Forrás:CNN

Megosztom: