Élet

Így csökkentheted otthon a műanyag szemetet

Megosztom:

Néhány ötletet, ami neked is jól jöhet.

National Geographic szerint nyolc millió tonna műanyagot dobnak az óceánba minden évben, ami súlyos egészségügyi kockázatot jelent a tengeri élővilág számára, mivel gyakran belegabalyodnak vagy megfulladnak a hulladéktól. Mivel a bolygónknak nagy szüksége van a segítségre, kulcsfontosságú az egyéni felelősség is, amit vásárolunk és eldobunk, ha pozitív változásokat akarunk látni. 

Mért áru

Vannak üzletek, ahol bizonyos árukat nem feltétlenül előre csomagolt műanyag zacskókban vásárolhatod meg, hanem kimérve. Ilyenkor nyugodtan vihetsz saját vászonszatyrot, akár műanyag, viszont többször használatos tárolót is, amibe az eladó kiméri neked a kért mennyiséget.

Hagyd el a rágót

Ha az ember nem tud fogat mosni étkezés után nagyon hasznos, a rossz leheleten is javíthat, de szintetikus kaucsukból készül, ami nagyon megterhelő a környezet számára.

Frissen facsart gyümölcslé

Ha saját magad készítesz frissen facsart gyümölcslevet gyümölcsökből és zöldségekből, akkor elkerülheted, hogy műanyag flakonokban kelljen megvásárolnod. Így nem csak csökkented a műanyagot, hanem pontosan tudod , mi kerül bele, ami egészségesebbé teszi.

Összpontosíts arra, ami már van

Nagyon sok mindent át lehet alakítani. Például ahelyett, hogy vázát vásárolnál az új virágnak, ellenőrizd a ház körül, hogy mit használhatnál fel (bármilyen típusú korsó remekül működik). Mielőtt valami újat vennél, kérdezd meg magadtól, van-e már valami, ami működhetne egy kis barkácsolással.

Forrás: Popsugar

Megosztom: