Egyéb

Ezek az országok nyitnak a turisták előtt

Megosztom:

Ide érdemes lehet nyaralást foglalnod.

Magyarországon is egyre több ember kapja meg az oltását, szerencsére így van ez a környező országokban is. Jön a nyár, a turista szezon, és ezért az országok jelentős része kezdi kialakítani a protokollt, hogy hogyan és milyen körülmények között lehet hozzájuk beutazni. Ezek az országok már nyitnak a turisták előtt.Észtország

Észtország

Február 1-jétől nem kötelező a 10 napos karantén és koronavírus teszt azoknak, akik hat hónapon belül gyógyultak meg, vagy kevesebb mint hat hónapja kapták meg a Covid oltást. Valamint elfogadják más országok igazolását is.

Románia

Azok, akik Romániába szeretnének utazni és nem tudják igazolni, hogy beoltották őket koronavírus ellen, az országba lépést megelőző 72 órában készült negatív koronavírusteszttel tehetik ezt meg.

Lengyelország

Az ide érkezőkre automatikusan 10 napos karantén vár. Kivételt jelent ez alól, ha a beutazó igazolni tudja, hogy fél éven belül átesett a fertőzésen vagy teljes védettséget szerzett valamelyik az Európai Unió által jóváhagyott oltás által. Ezek pedig a Pfizer, a Moderna, az AstraZeneca, és a Johnson & Johnson.

Izland

Április 6-tól minden utazót származástól függetlenül szívesen látnak, ha vagy fel tud mutatni a Covid-19 elleni teljes oltásról szóló igazolást, vagy a korábban átesett a fertőzésen és ezt tudja igazolni.

Horvátország

Április 1-től szabad az út Horvátországba is. Viszont itt is kérik az oltási igazolást, amit a második injekció utáni 14 nappal fogadnak el, vagy 48 óránál nem régebbi negatív PCR-tesztet.

Görögország

Az Independent cikke szerint május 14-től fogadják azokat a turistákat, akik igazolni tudják a védettségüket, vagy negatív teszteredményt tudnak felmutatni. Emellett a reptereken és a határátkelőhelyeken véletlenszerűen is végezhetnek gyorstesztet.

Forrás: Mirror

Megosztom: