Egyéb

Miért döntenek a nők a mellimplantátum eltávolítása mellett?

Megosztom:

Ezek a leggyakoribb okok.

Mellkisebbítés

A mellnagyobbítás az egyik leggyakoribb plasztikai műtét, erről már biztosan hallottál, de tudtad-e hogy ennek az ellenkezője is létezik, amikor úgy dönt valaki, hogy eltávolíttatja az implantátumot.

Rachael Finch modell és műsorvezető is hasonlóan döntött, Instagramon elmondta a követőinek, hogy egészségügyi okokból végzik el rajta a műtétet – szúrta ki a Popsugar.

“2 évvel ezelőtt felébredtem, és észrevettem, hogy az egyik kicsit más, mint a másik” – írta Finch. „Azonnal csináltattam egy MRI-t, amiről az orvos azt mondta, hogy kapszula kontraktúra van a bal mellemben – ez azt jelenti, hogy tokosodás jött létre az implantátum körül, hogy megvédje magát a test. Azt mondták, hogy rendben van, gyakori, és semmit sem kell sürgősen tenni ellene.”

„De aztán kezdtem fájdalmat érezni a bal mellemben – meséli tovább -, ami egyre rosszabb lett és egyéb tünetek is megjelentek (amelyekről akkor még nem tudtam, hogy összefüggenek), ezért úgy döntöttem, hogy más szakembereket is felkeresek, hogy minél több véleményt kapjak. Hónapig jártam a klinikáról klinikára, míg a múlt héten azt mondták, hogy a bal implantátumom felszakadt – vagyis lyukas. Ez már tulajdonképpen az eredeti MRI-n is látható volt, amit 2 évvel ezelőtt készítettem, de rosszul értelmezték.”

Rajta kívül Victoria Beckhamnek, Ashley Tisdale-nek és Chrissy Teigennek is eltávolították az implantátumát.

Miért távolítják el?

A leggyakoribb indokok egészségügyiek, általában szövődmények, ahogy Finchnél is, vagy elmozdulás, fertőzések. De vannak, akik személyes okokból teszik, például úgy érzik, már nincs szükségük rájuk.

Hogyan zajlik?

A műtét nem csupán az implantátum eltávolításából áll, hanem a felesleges bőrt is leválasztják, a mellszövetet is meghúzzák. Ha az implantátumok sóoldatból készülnek, műtét nélkül leereszthetők, természetesen, plasztikai sebész végezheti csak el.

Megosztom: