forrás: pinterest
Élet

Tuti tippek erős migrén ellen

Megosztom:

Ha fáj a fejed de nem akarsz gyógyszert.

Természetes és egyszerű gyógymódok migrén ellen

Az áprilisi szeszélyes időjárás valóban nagyon szeszélyes és nap mint nap, be is bizonyítja nekünk. Biztosan te is észrevetted már magadon, hogy ingerlékenyebb vagy, a hangulatod is úgy ingadozik, mint kint a hőmérséklet, és az őrült fejfájásról ne is beszéljünk…

Természetesen ha tényleg olyan kint az időjárás, hogy délelőtt még esik a hó, délutánra meg már lehet megint a vékonyabb kabátot viselni, akkor a fejfájás nehezen kerülhető el, de még ekkor is bevethetőek bizonyos természetes trükkök, hogy ne hasadjon szét olyan erősen a fejünk.

Hidratálj

A vízivás jelentőségét még mindig sokan lebecsülik, pedig ha nem fogyasztunk elegendő vizet, akkor az egész testünkben érezni fogjuk a hatását ennek és a dehidratáltságtól ingerlékenyek, dekoncentráltak, morcosak, és fáradékonyak is leszünk. Nem véletlen mondják az okosok, hogy ha fáj a fejed, igyál meg egy pohár vizet! Lehet, hogy már ennyi is segít, mert szimplán csak folyadék hiányod volt. Ezeken a fejfájós napokon, ha lehet inkább mellőzd a kávét és a koffeintartalmú italokat, ugyanis azok erősen dehidratálnak, amitől csak még jobban kiszáradsz.

Borogass

Na ne a bútorokat, hanem a homlokodat.:) Csinálj egy meleg vagy hideg vizes kötést a homlokodra, vagy tedd a nyakad hátuljára. Meglátod, jól fog esni. Egy sima törülköző elég hozzá.

Masszázs

Na nem kell nagy dolgokra meg szalonokra gondolni, elég ha te, a saját ujjaiddal megmasszírozod a halántékod finoman és a körkörös mozdulatoktól megnyugszol, és a fejfájás is enyhül.

Szagolj levendulát

A levendula illata híres nyugtató hatásáról, így migrén esetén is bevethető! Legyen az egy gyertya, tea, illóolaj, vagy párna, ha levendula illatú, akkor biztos, hogy segít.

Mozogj

Végezetül pedig a sport is ugyebár híres nyugtató és feszültségoldó hatásáról, így ha egy picit elkezdesz tornázni, akkor a mozgás ereje a fejfájásodat is enyhíteni fogja.

Forrás: Everydayhealth

Megosztom: