forrás: pinterest
Élet

Ezért járt George Floyd családja vendégségben az elnöknél

Megosztom:

Komoly reformok jönnek.

Joe Biden küzd a jobb világért

Pont egy éve volt a George Floyd halálesetével kapcsolatos kálvária Amerikában és ennek apropóján Joe Biden amerikai elnök meghívta vendégségbe tisztelete jeléül az elhunyt Floyd családját a Fehér Házba.

Az elnök eltökélt szándéka, hogy pozitívan változtat az amerikai rendőrség megítélésén és a sok esetben indokolatlanul agresszív fellépésükön is különféle reformokkal. Nem engedhető meg több erőszakos fellépés indokolatlanul, csak mert eddig jogukban állt rendőri hatalmukkal visszaélni a rendőröknek. A másik kiemelt célja az elnöknek, a feketék megítélésének javítása. A Black Lives Matter már világi mozgalommá nőtte ki magát, de a feketékkel szemben még ma is erős a rasszizmus jelenléte.

Hivatalos szerv tisztelgett a kislány előtt

Biden rengeteget tesz a feketék pozitív megítéléséért és a megválasztásakor is aktívan számított az ő közösségükre is. Ezek az intézkedések valóban sürgetőek és a rendőri túlkapásban meggyilkolt férfi családjának vendégül látása is a tisztelet jele feléjük, ahol nem csak a felnőttek, de a legkisebbek is a vendégség tagjai voltak és nekik is kijárt a tisztelet.

Az egész világ reflektált valamilyen módon a George Floyd halálesetre, és az utáni kitörő lázongások és fosztogatások már jelezték, hogy a rasszizmus és a rendőri erőszak is régóta földben gyökerező súlyos probléma. Nem csak az USÁ-ban, de már világszerte is.

Forrás: Time

Megosztom: