forrás: pinterest
Élet

A pandémia miatt több az evési zavar is?

Megosztom:

Egyre több fiatal lány kerül kórházba Amerikában.

Felborult életek, elmaradt étkezések

A koronavírus számos hatással volt az életünkre. Egy bostoni kutatás szerint a bezártság és a megváltozott életkörülmények miatt jóval több az evési zavar is mégpedig a tizenéves, középosztályú lányok körében leginkább.

A kórházakban kezdett feltűnni az a jelenség, hogy egyre több volt az evési zavarral behozott tizenéves. A lányok harmada ugyanis 13-17 éves, és 36%-uk pedig 18-24 éves. A Nemzetközi Evési Zavarok Központja is sokkal több segélykérést és hívást regisztrált a pandémia kezdete óta.

Társasági evés vs. egyedül evés

A probléma egyik oka a bezártság. A tiniknek is kialakult már egy rendszer és rutin az életükben, az iskolai programok, tanulás, sport és a rendszeres étkezések is ennek a részei voltak. Csakhogy a bezártság miatt ez a kiegyensúlyozottság is felborult. Alapvetően az ember, de különösen a tinik, nem szeretnek egyedül enni, sokkal inkább egy társasági programként fogják fel az étkezést is, vagy éppen az evés az egyetlen dolog amit még az irányításuk alatt tudnak tartani.

Dr Natasha Burgert amerikai gyermekgyógyász szerint, azok a lányok vannak leginkább kitéve ezeknek az evési zavaroknak, akik alapvetően jómódúak de nem gazadagok, fehér bőrűek, hozzá vannak szokva a társasági programokhoz, és elsőre nem mondanánk meg róluk, hogy ilyen jellegű problémájuk van.

De természetesen bármilyen korosztályban és társadalmi rasszban előfordul ez a baj. Azok akik elvesztettek valakit, vagy tönkrementek a járvány alatt, szintén fokozottan veszélyeztetettek.

Forrás: NBC News

Megosztom: