forrás: pinterest
Egyéb

Japán az olimpia eltörlése mellett kampányol

Megosztom:

Forrnak az indulatok a japán fővárosban.

Lesz olimpia, de ez sokaknak nem tetszik.

Egyre jobban forrnak az indulatok a Japánban megrendezésre kerülő közelgő olimpia kapcsán. Már ott tart a dolog, hogy Japán legnívósabb lapja is inkább az olimpia ellen van, ahogy a közvélemény is-írja a Forbes.

Ennek okai részben abban keresendők, hogy a koronavírus még nem múlt el, és az emberek félnek. Közönség egyébként sem vehetne részt a játékokon, így sok értelmét nem látja a japán közvélemény a megrendezésnek.

A már említett Asahi Shimbun lap pedig az egyik kiemelkedő médiaszponzora az olimpiai játékoknak, de egy szerdai különszámában az olimpia eltörlése mellett kampányolt.

Újabb halasztás?

Az olimpia már így is el lett halasztva egy évet, így a sportolók nagyon ki vannak már éhezve a versenyekre és a felkészülésük sem 2 hónap volt. Múlt hónapban a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke, John Coates azt nyilatkozta, hogy akkor is meglesznek tartva a játékok Tokyoban, ha az országban egészségügyi vészhelyzet áll majd fent. Japánban egyébként meglepően kevesen vannak beoltva, és a többi országhoz képest rossz a halálozási arány is még mindig. Ezzel a nyilatkozatával Coates csak olajat öntött a tűzre és a közvélemény egyre jobban fúj az olimpiára, egy felmérés szerint 83% ellenzi. A tokiói orvosok is az olimpia ellen vannak és több, mint 6000 orvos írt alá egy ellenző petíciót.

Az olimpia július 23-tól augusztus 8-ig zajlik majd.

Megosztom: