forrás: pinterest
Egyéb

Kitálalnak az Apple-s dolgozók

Megosztom:

Mi történik az Apple-nél?!

Lázongás és változások

A legtöbb nagyvállalatnál nagyon szigorú szabályok és titoktartási szerződések vannak. Aki ezeket megszegi, repül a cégtől. Gondoljunk csak bele, hogy egy olyan nagy cégnél, mint pl az Apple, milyen nagy a nyomás az ott dolgozókra. Most mégis megszólaltak.

Mégpedig egy egész adag új infó jött ki erről. Az egész ott bukott ki, mikor egy korábbi alkalmazott, Antonio García Martinez, aki az Apple előtt a Facebooknál dolgozott, zavart okozott a cégnél. Többen anoniman panaszkodtak rá egyébként egy levélben, hogy míg az Apple alkalmazásában állt, sokszor voltak rasszista vagy szexista megjegyzései a többi kollégára.

Levelekkel kezdődött

Amikor ez a levél kiszivárgott, egyenesen a netre is felkerült, és Martinezt még aznap este azonnali hatállyal elbocsájtották a cégtől. A levél teljes nyilvánosságra kerülése még a dolgozókat is meglepte.

Aztán jött a második levél. Ugyanis az események hatására egy palesztin származású ott dolgozó csoport követelte, hogy a cég írásban is álljon ki Palesztináért. Amikor követelésük nem teljesült, az ő levelüket is kiszivárogtatták…Úgyhogy gondok vannak a Szilikon-völgyben is. A nyilvánosságnak pedig mindig is volt ereje, ami lehet az Apple-nél lévő szigorú titoktartási protokollt is megbolygatja, ahogy már el is kezdte. Azóta az ott dolgozók pl már fizetett ünnepeket is kiharcoltak maguknak nyílt levelekkel.

Forrás: The Verge

Megosztom: