Színes

Ápoló erőszakolt meg egy covidos beteget Indiában

Megosztom:

Nem sokkal később pedig meghalt.

Megerőszakolta a betegét

Az eset Bhopál városában történt. A nő panaszt tett, még azonosította is a támadóját az orvosoknak.

A koronavírusos beteget egy férfi ápoló erőszakolta meg egy bhopali kórházban, a beteg 24 órán belül meghalt – közölte a rendőrség egy hónappal a gyanúsított letartóztatása után.

A 43 éves nő állapota nem sokkal később romlott, lélegeztetőgépre kellett helyezni. Majd ugyanazon a napon késő este meghalt. A rendőrkapitányságon nyilvántartásba vették az esetet, és a vádlottat, egy 40 éves férfit letartóztattak. A tisztviselő azt is elmondta, hogy az áldozat kérelmet nyújtott be, amiben kérte a személyazonossága védelmét, így a nevét nem adják ki.

Források szerint a vádlott szexuálisan bántalmazott egy 24 éves ápolónőt is korábban.

Rossz a helyzet Indiában

Az indiai szexuális bűncselekmények 2012 végén kerültek a nemzetközi figyelem középpontjába, ekkor csoportosan erőszakoltak meg egy 23 éves egyetemistát, aki pár nappal később belehalt sérüléseibe. A vádlottak közül négyet felakasztottak, de szexuális bűncselekmények száma továbbra sem csökkent.

A Nemzeti Bűnügyi Nyilvántartási Iroda adatai szerint 2018-ban 33 977 nemi erőszakot rögzítettek Indiában – ami azt jelenti, hogy 15 percenként megerőszakolnak valakit –, de a valós szám sokkal nagyobb lehet.

Forrás: BBC, NDTV

Megosztom: