Egyéb

Erre is jók még a maszkok

Megosztom:

Viseld továbbra is.

Amerikában a beoltottaknak nem kötelező már a maszk a legtöbb esetben, itthon is egyre inkább visszaszorul a használata, például a köztereken sem kell már hordanod. De akadnak olyanok, akik továbbra is lelkiismeretesen felveszik. De miért?

Más betegségek ellen is jó

Idén nagyjából elmaradt az influenzaszezon, és egyéb fertőző betegségek is háttérbe szorultak. Ezek ellen is véd a maszk, kevésbé valószínű, hogy elkapod, ha viseled. A körülötted élőket is jobban megvéded, ha te mégis megbetegednél.

Érzelmek elrejtése

Nekem például nagyon kifejező az arcom, szóval azonnal látja mindenki, hogy mit gondolok éppen. Most egyáltalán nem kell erre figyelnem, igaz, másokét sem látom.

Sminkmentes nap

Nem gáz, ha nem volt kedved sminkelni, ha egész nap maszkban rohangálsz, a kutya sem fogja észrevenni, és még össze sem keni az alapozód. A bőrödnek is jót tesz, ha többet tud lélegezni, és nem tömíti el a pórusaid a sminked.

Névtelenség

Kevésbé valószínű, hogy megjegyzik az arcod, hacsak a szemed látják. Nehezebben is ismernek fel, így könnyebb elkerülni néhány kellemetlen találkozást. Nekem már néhányszor köszöntek vadidegenek az utcán, mert másnak gondoltak az arceltakarás miatt.

Szolidaritás

Akadnak olyanok, akik kevésbé valószínű, hogy elhagyhatják a maszkot, például a daganatos betegek, mivel nem kaphatnak vakcinát. Bár az oltottak elvileg kisebb mértékben terjesztik a koronavírust, azért van valamennyi kockázat ebben az esetben is, amit a maszkkal még lehet csökkenteni.

Forrás: NBC News

Megosztom: