Színes

Szemétből készít műalkotásokat a fiatal művész

Megosztom:

Így járul hozzá a környezetvédelemhez.

“Szemetes” művész

Egyre több az erdőtűz, a veszélyeztetett faj, a műanyag hulladék és az állatkihalás, amit nem tud nézni Artur Bordalo, más néven II. Bordalo. A portugál művész célja, hogy felhívja a figyelmet a hulladéktermelés problémájára, a szennyezésre, és mindezek a vadon élő állatokra gyakorolt ​​hatására. A „szemetes” művészetre specializálódott, biológiailag nem lebomló tárgyakat használ az installációihoz. 

Íme néhány tény, amit jó lenne, ha tudna az emberiség

  • A hulladéklerakókban eltemetett tárgyak több mint 80%-a újrahasznosítható lenne.
  • A környezetszennyezés fő emberi tényezője pedig pont ezek a hulladéklerakók.
  • A világ papírjának újrafeldolgozása 20 millió hektár erdőterületet és annak lakóit mentené meg.
  • Óceánjainkban évente egymillió tengeri madarat és 100 000 tengeri emlőst pusztítanak el a műanyagok.
  • Az összes tengeri madárfaj 44%-ának, a cetfélék 22%-ának, az összes tengeri teknősfajnak és a halaknak a testébe kerül műanyag a kutatók szerint.

Túl sok a fogyasztás

“Olyan generációhoz tartozom, ami rendkívül sokat fogyaszt, materialista és kapzsi” – mondja a művész. „Ötleteket készítek, újrateremtek, összeszerelek, fejlesztek, és megpróbálom a fenntarthatósághoz, az ökológiai és társadalmi tudatossághoz kapcsolni.”

Sérült lökhárítókat, megégett szemetesdobozokat, eldobott gumiabroncsokat és elhagyott gyárakból, hulladéklerakókból és megszűnt építkezési területekről származó törmeléket használ fel, megrendítő városi szobrokat hoz létre, amelyeket az épületek homlokzatába építenek. Új életet és célt teremt a szemétnek, abban a reményben, hogy az emberek szerte a világon követik példáját.

Forrás: WOW Amazing

Megosztom: