Szórakozás

Melegek is lehetnek érdekes karakterek, nem csak sztereotip bolondok

Megosztom:

Ezeket a sorozatokat nézd meg!

Meleg karakterek sokáig nem jelenhettek meg a képernyőn, majd jöttek a rettentően sztereotip ábrázolás módok. Ma már egyre több homoszexuális szereplő tűnik fel a filmekben és sorozatokban. Nézzük most néhányat, amit érdemes megnézned, ha érdekel a téma.

Több, mint normális – Netflix

A sorozat a 18 éves Sam Gardner (Keir Gilchrist) életére összpontosít, aki autista spektrumzavarban szenved. A legutóbbi évadában az egyik leginkább kedvelt páros Casey (Brigette Lundy-Paine) és Izzie (Fivel Stewart) kapcsolata végül túllépett a barátságon. A 4. évad lesz az utolsó, ezzel lezárul a történet.

AJ és a királynő – Netflix

RuPaul az AJ és a királynőben debütált, mint Ruby Red. A karaktere utazgat Amerikában a 10 éves árva AJ kíséretében, és drag klubokban lép fel, miután mindenét elvesztette. A drag klubok kissé misztikus világa miatt kihagyhatatlan.

Crashing – Netflixen megnézheted

Az alacsony bérleti díj fejében a huszonéves bérlők szedett-vedett csoportja költözik be egy üzemen kívüli kórházba, mint vagyonőrök. A sorozat csodálatos azonos neműek közötti romantikával büszkélkedhet, Sam (Jonathan Bailey) és Fred (Amit Shah) között. Előbbi a Bridgerton sztárja, aki most egy kicsit más oldaláról, egy eléggé őrült sorozatban mutatja meg magát.

Feel Good – Netflix

Mae (Mae Martin) a függőséggel küzdő stand upos és George (Charlotte Ritchie), egy még kezdő leszbikus szerelméről szóló sztori. Eléggé intenzív a sorozat, rengeteg minden történik benne, de mind a két karakter kapcsolata, mind a stand up világa és a függőség téma is jól van kezelve, nem beszélve a coming out nehézségeiről.

Love, Victor – Hulu

Victor (Michael Cimino) egy latino fiú, aki a családjával új városba költözik. Még ő maga is keresi az identitását, így végigkísérhetjük a rádöbbenését az igazságra. Mindezt fűszerezi nem csupán az új suli, új arcokkal, de egy szerelmi háromszög, egy kissé rámenős legjobb barát, és egy tradicionális család, aminek nem éppen erőssége az elfogadás.

https://www.youtube.com/watch?v=S7iyAHFoih8
Megosztom: