Odaát

Létezett vagy csak legenda? Ismerd meg Véres Mária történetét

Megosztom:

Tényleg létezett?

Tudor Mária VIII. Henrik angol király és első felesége, Aragóniai Katalin spanyol hercegnő lánya volt. Az élete nem volt egyszerű, mivel az apja gyakori újra házasodása nemcsak a trónigényét, de az életét is veszélyeztette. 

Henrik férfi örökös utáni való törekvése miatt szakított a római katolikus egyházzal, így Mária hite ellentmondott az angliai protestáns egyháznak. Ezért amikor 1553-ban királynővé vált, a római katolicizmus Angliába való visszaállítására irányuló erőfeszítéseket tett, ami miatt kiérdemelte a Véres Mária becenevet. 

Protestánsok százait égette meg eretnekként és még több száz embert végeztetett ki egy sikertelen protestáns lázadás után. Több betegségben is szenvedett, végül 1558-ban halt meg 42 évesen, mindössze öt évig uralkodott.

Szellem sztori

A nevéhez fűződik a gyermekkorunk egyik szellem története. Mely szerint egy gyengén megvilágított helységben a tükör előtt állva, ha háromszor (máshol tizenháromszor) kimondod Véres Mária nevét, eljön érted, és téged is meggyilkol, vagy kikaparja a szemed, legendánként változó.

Ha végrehajtod a rituálét valószínűleg semmi sem fog történni, de a kutatók rájöttek, hogyha valaki egy gyengén megvilágított helységben sokáig bámul a tükörbe, hajlamos lesz hallucinálni, elmosódott, eltorzult arcot látni.

Megosztom: