Egyéb

Miért veszélyesebb a férfiakra a nap?

Megosztom:

Hogy védheti egy férfi a bőrét?

Könnyű praktikák férfiaknak a napsugarak ellen

Az UV sugárzásra mindkét nemnek vigyáznia kell, főleg így az igazán jó idő közeledtével. De a férfiak átlagosan több időt töltenek a napon, mint a nők, így ők még nagyobb veszélynek vannak kitéve, ha nem megfelelően gondoskodnak bőrük védelméről. Kevésbé szeretik a benti dolgokat, ők általában napimádók is, és hajlamosak könnyelműen venni a bőrük védelmét, na meg az a fránya férfiúi büszkeség, hogy krémezni ciki…. Nem az!

Míg egy nőnek az az arckrémei tartalmazhatnak fényvédőt, sőt, néha a sminkjei is, addig egy férfi gyakorlatilag a naptejen kívül védtelen. Nagyon fontos, hogy a férfiaknak is kell gondoskodniuk a bőrük védelméről. Naptejet mindenképp használjon, ha sokat tartózkodik napon, illetve a megfelelő hidratáltságról (víz!) se feledkezzen meg. Nézzük mik azok az alapdolgok, amiket egy férfi is megtehet a saját bőrének védelme érdekében.:

Szalmakalap

A nőknél a különböző kalapok és fejkendők használata egész évben, így nyáron is megszokott, de egy férfinál is kitűnően védhet egy baseball sapka vagy egy szalmakalap a káros UV sugarak ellen!

Árnyék

Akármennyire is menőnek akar tűnni, próbáljon meg az árnyékban tartózkodni a kritikus órákban, mert tényleg akkor a legveszélyesebb aktívan kint lenni a napon.

Napszemüveg

Szemünk védelméről se feledkezzünk meg, és a pasiknak is erősen ajánlott napszemüveget hordani, amivel hosszú távon megvédi a szeme egészségét és megelőzi az időskori szürkehályogot.

Ruházat

Akármennyire is meleg van nyáron, érdemes inkább hosszú ujjú felsőkben lenni a pasiknak, mert ezzel is a bőrét védi a naptej mellett. A legideálisabb és legszellősebb nyári pasi viselet egy jó vászon ing. A háromnegyedes nadrágok és a jól szellőző cipők szintén nagyon praktikusak ilyenkor. 🙂

Megosztom: