forrás: pinterest
Élet

Mit érdemes tudni a gyerekünkkel való utazásról ha ő nincs beoltva?

Megosztom:

A szakember óvatosságra int.

Utazzunk bátran, és felelősségteljesen

Az oltásokkal kapcsolatos bizonytalanság és a sok kérdés mindannyiunkban él valahol, de talán a legnehezebb dolgunk akkor van, ha kisgyerekünk van. Mindannyian vágyunk már elutazni, kikapcsolódni, nyaralni netán, de nagy kérdés, hogy ha a gyerek még nincs beoltva akkor mi legyen? Szabd-e egyáltalán így utaznunk? Nézzük.

Vannak bizonyos tényezők amiket figyelembe kell vennünk kisgyerekes szülőként utazás során.

Hogyan?

Először is, tanácsos inkább autóval mennünk a kiszemelt helyre , ha erre van mód. Így mégsem tesszük ki magunkat idegen emberekkel való érintkezésnek és még a gyereknek is nagyobb élmény lesz. Aki 2 évesnél fiatalabb, azt nem is lehet beoltani, és a maszkviselés egy több órán át tartó repülőút során semelyik gyereknek nem kényelmes, sőt, általában nem is tartják fenn.

Hová?

Érdemes olyan helyet nézni, amiről előzetesen tájékozódtunk, hogy milyen biztonsági előírásoknak felel meg és mennyire “covidbiztos”. A hoteleket pl ajánlatos kerülni és helyette inkább apartmanokban gondolkozzunk. Minél kevesebb ember, annál nagyobb biztonság.

Program

Ha kinti program, akkor javasolják a teraszos helyeket, legyen szó étteremről, fagyizóról vagy bárról. Vagy a családi sport is mindig jó alternatíva lehet. Mindig legyen nálunk kézfertőtlenítő és maszk, mert sosem lehet tudni, hol lesznek éppen hirtelen többen.

A higiéniai dolgok már kisgyerekkortól kezdve alapoknak kéne hogy legyenek, de ebben a vírusos időszakban, pedig még inkább bátorítsuk gyerekeinket a gyakori kézmosásra.

Forrás: Huffpost

Megosztom: