forrás: pinterest
Egyéb

Óriási változás Kínában: vége a 2 gyerekes törvénynek

Megosztom:

Újra lehet 3 gyerek.

Visszaesett a szülési kedv

Kínában eltörölték azt a szigorú népességszabályozási törvényt, hogy egy családban csak 2 gyerek lehet. Korábban még 2016-ban, egyébként még szigorúbb volt a szabály, egy családban, csak egy gyerek születhetett. De mától figyelembe véve az öregségi rátát, az átlag életkort és a kínai jelenlegi népességhelyzetet, bejelentették, hogy lehet 3 gyereket vállalni most már egy családban-írja a Daily Mail.

Kínában azért volt szükséges a népességszabályozás bevezetése, mert óriási ország lévén, túlnépesedtek, és már nem lehetett kontrollálni a dolgot, így próbálták visszaterelni a népesség és a gazdasági helyzet egészséges egyensúlyát.

Fordított helyzet

A szigorú szabályozásokkal viszont most az a helyzet lépett fel, hogy a termékenység és érthetően a népesség is visszaesett. Kínát is elérte az a hullám, hogy egyre többen akkor sem vállalnának gyereket, ha lehetne, részben a megdrágult élet, az egyre magasabb iskolázottság és az egyre gyakoribb válások miatt. Így a korábbi túlnépesedés problémája helyett más probléma lépett fel. Az alulnépesedettség.

Kínában az “egy gyerek szabály” idején a fiúgyermeknek örültek igazán, és a helyzet odáig fajult, hogy amikor kislány született, sokszor magára hagyták, nem szerették, így jelenleg több a férfi a társadalomban.

Megosztom: