Egyéb

A Facebook a hírnévválsággal küzd a Közel-Keleten

Megosztom:

Sokan úgy érzik, hogy elhallgattatják őket.

Csökkent a Facebook népszerűsége

A változás megfelel a palesztinbarát és szólásszabadság-aktivisták általánosan elterjedt meggyőződésének, miszerint a vállalat aránytalanul elhallgattatta a palesztin hangokat alkalmazásaiban – ideértve a Facebookot, az Instagramot és a WhatsAppot is – az Izrael–Hamász konfliktusa alatt. A Facebook szerint ezek technikai hibák voltak.

A Facebook rendszeresen megkérdezi a felhasználókat arról, hogy szerintük mennyire törődik velük a társaság. Közel-Kelet és Észak-Afrika régiójában az Instagram-felhasználók körében a mutató a legalacsonyabb az eddig mértek közül, és a kutatás szerint csaknem 5%-ot esett egy hét alatt. A legnagyobb változásokat Katarban, Jordániában, Palesztinában és Szaúd-Arábiában okozta egy kiszivárgott dokumentum szerint.

Az Instagram azon pontszáma, ami azt méri, hogy a felhasználók szerint az alkalmazás jó-e a világ számára, szintén 5%-kal csökkent.

Cenzúráztak?

“A felhasználók úgy érzik, hogy cenzúrázzák őket, korlátozottan érik el az embereket a bejegyzéseik, és végül elhallgattatják őket” – mondta az egyik Facebook vezető szoftvermérnök az NBC News-nak. Ezért tiltakozásként egy csillagos értékeléseket adnak.

A kikerült dokumentumok összekapcsolják a reputációs károkat a reklámeladások visszaesésével a Közel-Keleten. A kiszivárgott adatok szerint a Facebook hirdetési eladásai az Egyesült Arab Emírségekben, Egyiptomban, Marokkóban, Szaúd-Arábiában, Kuvaitban, Katarban és Irakban legalább 12%-kal csökkentek.

Nem volt szándékos

Andy Stone, a Facebook szóvivője egy interjúban elismerte, hogy „több olyan probléma” is felmerült, amelyek befolyásolták az emberek megosztási képességét a vállalat alkalmazásaiban. „Bár javítottuk őket, eleve soha nem kellett volna megtörténnie, és sajnálunk, ha valaki úgy érezte, hogy nem tudta felhívni a figyelmet fontos eseményekre, vagy hogy szándékosan elnyomják a hangját. Ez soha nem volt a szándékunk – és soha nem is akarunk elhallgattatni egy adott közösséget vagy nézőpontot sem.”

Stone nem kívánta kommentálni a kiszivárogtatott anyagot, de nem vitatta annak tartalmát.

Forrás: NBC News

Megosztom:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.