forrás: pinterest
Élet

Hogyan biztonságos újra ölelni?

Megosztom:

Újra ölelhetünk, de előtte olvassuk át ezt.

Útmutató öleléshez avagy szabályok vs. érzések

Ha belegondolunk egész elképesztő, hogy egy olyan alap, testi, kedves gesztus, mint az ölelés, egy olyan dolog lett, amit az utóbbi másfél évben száműznünk kellett az életünkből. Most, hogy az oltottság már igen magas szinteket ölt itthon is, vajon biztonságos-e már ölelkezni? Van amire érdemes odafigyelni?

Ölelni jó. Írtunk már Nektek az ölelés pozitív hatásairól, és megölelni a szeretteinket feltölti őket is és minket is pozitív energiákkal. Azonban a Covid idején elszoktunk az öleléstől, illetve azóta is fokozatosan építjük csak vissza az életünkbe ezt a formáját a szeretetünk kimutatásának. Azonban, ha oltott szeretne oltatlannal ölelkezni, akkor azért van pár dolog amire érdemes odafigyelni.

Inkább öleljünk, mint pusziljunk

Ha a vírus előtt is ölelős típusúak voltunk, akkor különösen nehéz lehetett nekünk az utóbbi időkben. Ha kevésbé voltunk azok, akkor is jól esne már szüleinket, nagyszüleinket jó szorosan megölelni, nem? Mérlegelni esetleg érdemes. Akikkel szoros kapcsolatot ápolunk de nem öleljük meg, az sokkal nagyobb mértékben rosszabb érzés és űrt hagyhat bennünk, mint annak a kockázata, hogy elkapjuk a vírust. Természetesen ha beteg valaki, nem ölelkezzen. De kutatások kimutatták, hogy annak sokkal nagyobb esélye van, hogy úgy fertőződünk meg, ha egymással szemben állunk és egymás szemébe nézünk közelről, mintha megölelnénk a másikat. Öleléskor ugyanis a fejeink az ellentétes irányba néznek és nem találkozik véletlenül sem az orrunk vagy a szánk.

Ha valaki már be van oltva, minimális esélye van, hogy elkap bármit is, ezért nyugodtan lehet ölelkezni, de inkább röviden. Az oltatlanok pedig inkább tegyék fel a maszkot ha közel állnak valakihez, mert a cseppfertőzés még mindig gyorsabban terjed.

Összességeben, nyugodtan kijelenthetjük, hogy ölelni ér és szabad, de ha lehet inkább röviden és csak azoknak tartogassuk az igazán szeretetteljes mély ölelésinket akik a családi körhöz tartoznak vagy a szerelmünk.

Forrás: USA Today

Megosztom: