forrás: pinterest
Élet

Azt hitted meztelenül aludni a legegészségesebb? Kiderült, hogy nem így van

Megosztom:

Itt az igazság a meztelenül alvásról.

Kapd elő a pizsidet

Sokat lehetett hallani eddig, hogy meztelenül aludni a legegészségesebb nyáron. Most, úgy néz ki megdől az állítás, mert alváskutatók pont az ellenkezőjét állítják most-írj a The Sun.

Megdőltek a korábbi eredmények

A legújabb kutatások szerint ugyanis, pont, hogy nem azzal tesszük a legjobbat a testünknek a kánikulában, ha minden ruhánkat levetjük, hanem inkább azzal, ha egy vékony pizsamában alszunk inkább. Ez azért van, mert a kánikulában az éjszakai alvás során megizzadunk és bár testünk hőmérséklete alapból hűl pár fokot alvás közben, de a testünkből kipárolgó izzadtságot nincs minek felszívnia, ha meztelenek vagyunk.

Így az az ágyneműnkbe kerül, ami egyrészt nem túl higiénikus, másrészt a bőrünknek sem tesz jót a saját izzadtságunkban feküdni. A pizsama és a vékony ruhaanyagok viszont felszívják az izzadtságot, ami sokkal inkább jobb a testünknek, és kevésbé lesz hajlamos piros kiütésekre is a kánikula miatt, pluszban segít a testünknek az alváshoz ideális hőmérsékletet fenntartania. A pizsamát is ugyanúgy mosni kell, mint az ágyneműt természetesen, de mégis sokkal kényelmesebb ha az véd minket alvás közben. Az ágyban megbúvó atkákat nem is említve, amik a meztelen testünkhöz érintkezve sokkal kellemetlenebb tüneteket okozhat, mint amikor viselünk némi textilt az alváshoz.

“Meztelenül alváskor gyakran az alvásunk minősége is romlik”- mondja Julius Patrick, vezető alvási pszichológus. A testünkön ottragadt izzadtság ezért a felelős. A pizsamánknak pedig érdemes könnyű anyagokból lennie, pl pamutból vagy selyemből.

Természetes nem azt mondjuk, hogy tilos meztelenül aludni, de amikor igazán kánikulai éjszakának nézünk elé, akkor érdemes egy vékony pizsiben aludnunk.

Megosztom: