Színes

Férfi tanárok szoknyában járnak dolgozni a tolerancia nevében

Megosztom:

Kiállnak a diákjaik mellett.

A ruháknak nincs neme

Spanyolországban a férfi tanárok szoknyát viselnek az iskolában, így tiltakozva a nemi sztereotípiák ellen. Számos tanár csatlakozott a Ruháknak nincs neme mozgalomhoz (#laropanotienegenero), miután egy kisfiút tavaly szoknya viselése miatt haza küldtek.

A 37 éves Manuel Ortega és a 36 éves Borja Velazquez tanárok úgy döntöttek, hogy szoknyát viselnek, miután látták, hogy egyik diákjuk felveszi, és emiatt hónapokig zaklatták – írja a Metro. Majd hallottak egy másik fiúról, akit csúfoltak animes pólója miatt az általános iskolában. A duó a támogatását akarja megmutatni azoknak a fiataloknak, akiket kinevettek az öltözetük miatt.

A Twitteren ezt üzente egyikük: „Egy iskola olyan, ami tisztelettel, sokszínűséggel, és toleranciával nevel együtt. Öltözz, ahogy akarsz! Csatlakozz a #clotheshavenogender kampányhoz.”

Szerették volna növelni a toleranciát és a tiszteletet

A mozgalom tavaly október 27-én kezdődött, amikor egy Mikel Gomez nevű diákot haza küldtek, majd pszichológusokhoz kellett járnia, miután szoknyát viselt az iskolában. A fiú novemberben megosztott egy videót a TikTok-on, amiben kifejtette, hogy támogatni akarta a feminizmust és a sokszínűséget. Azóta november 4-én „szoknyát visel az iskolai napokra”, miközben diákok és tanárok százai csatlakoztak a mozgalomhoz, hogy szolidaritást tanúsítsanak. 

Jose Piñas, egy tanár is úgy döntött, hogy elkezd szoknyát viselni az órákon. Így tweetelt róla: “20 évvel ezelőtt üldöztetéseket és sértéseket szenvedtem el szexuális irányultságom miatt az intézetben, ahol most tanár vagyok… sok tanár, sokféle nézetek.”

A tanárok akciója vegyes reakciókat váltott ki, sok szülő pozitívan fogadta, mások viszont kritizálták a szükségességét és a hatását a gyerekekre.

Forrás: Metro

Megosztom: