forrás: pinterest
Élet

Angliában betiltják a dohányzást a teraszokon

Megosztom:

Újabb lépés a füstmentes élet felé?

Szigorítanak a dohányzáson

Brit földön kezd tele lenni az emberek hócipője a dohányzással és az állandó füsttel. Egyre kevesebb a dohányos világszerte, így a meginduló tendenciát meglovagolva a brit kormány most rátett még egy lapáttal. Bizonyos önkormányzatok azt a döntést hozták, hogy a teraszokon sem lehessen rágyújtani. Elsősorban azokra a teraszokra vonatkozik ez amiknek az ülőhelyei kinyúlnak a járdáig és a cigifüst zavarja a gyalogosokat. Illetve ha a járda szabad területnek van nyilvánítva, de a vendéglátóhely kisajátítja a bárjának, akkor sem lehet cigizni.

Legalábbis Manchaster, Newcastle, Durham, Észak-Tyneside, és Northumberland önkormányzatai emellett döntöttek. Oxfordshire megyében egyébként annyira támogatják ezt az ötletet és a füstmentes világot, hogy hosszú távú terveik között szerepel a dohányzás teljes megszüntetése 2025-re. (Legalábbis nyilvános helyeken). Továbbá, nem támogatott játszóterek mellett, iskolák közelében, autóban, buszmegállókban sem rágyújtani. Oxfordshire-ben továbbá azt is támogatják, hogy még nehezebb lehessen cigit beszerezni, és ezért drágítanak is rajta.

Teraszokra vágyunk

Most a Covid utáni feloldások miatt is sokkal jobban ki vannak éhezve az emberek arra, hogy a szabadban legyenek, teraszokra, szabad, friss levegőre vágynak. És a passzív dohányosokra zúduló cigifüst valóban nem a legideálisabb környezetet alakítja ki ehhez. Egyre több ember panaszkodik a dohányosokra és, hogy senkire nincsenek tekintettel, ahogy statisztikák szerint egyre több a dohányzás miatti tüdőbeteg vagy áldozat.

Magyarországon is egyre kevesebben cigiznek és ki tudja, lehet pár éven belül már tényleg csak kevés ember dönt a dohányzás mellett, hiszen ezer más módja is van, ahogy le lehet vezetni a stresszt!

Forrás: The Guardian

Megosztom: