Egyéb

Ezért gyalogolj többet

Megosztom:

Jót tesz a testednek és a lelkednek is.

A gyaloglás jó dolog. Rengeteg előnnyel jár a testükre, az egészségükre és a természetre nézve is.

Védheted vele a környezetet

Csökkentenünk kell a közlekedésből származó szén-dioxid-kibocsátásunkat. A kerékpáros kampányok fáradhatatlanul ezen dolgoznak, de a gyaloglásról valahogy mindig elfelejtkezünk. Biztonságos gyalogos utak mellett a felnőttek átlagosan óránként hat kilométert tudnak megtenni, ami sokkal jobb, mint dugókban állni, és nem feltétlenül több idő.

Felébreszt

A reggeli séta arra is jó, hogy adjon egy kis löketet a napodhoz. Magadhoz térhez tőle egy kicsit. Fittebb és koncentráltabb leszel tőle a munkában is.

Jót tesz az egészségnek

A magyar felnőttek 70 százaléka túlsúlyos vagy elhízott. Ez óriási szám, a koronavírus pedig különösen felhívta rá a figyelmet, hogy mekkora probléma ez ma Magyarországon.

Át tudod gondolkodni a dolgokat

Az egyik legjobb része a gyaloglásnak, hogy van idő gondolkodni. Átgondolhatod a napi teendőidet, vagy megrághatsz magadban egy fontos kérdést, amiben eddig nem sikerült dűlőre jutnod.

Elintézheted a telefonálni valód

Ha nem szeretsz gondolni, végighívhatod azokat, akikkel telefonon kellene beszélned. Le kell egyeztetned a vízvezetékszerelőt vagy csak régen beszéltél anyukáddal? Gyaloglás közben egyszerűen elintézheted.

Megosztom: