forrás: pinterest
Élet

Mi várható a jövőben oltásilag?

Megosztom:

Szubjektív a nézőpont, de a téma mindenkit foglalkoztat.

Milyen lesz az ősz?

Bár már nagy számmal vannak beoltva világszerte az emberek, mégis sokan vannak még akik oltásra várnak. Hazánkban a korlátozások ősz elejéig valószínű, hogy kitartanak, ami az oltással nem rendelkezőknél nagyon leszűkíti a programlehetőségeik számát.

Vajon milyen forgatókönyvek játszódhatnak le ezügyben? Vajon az átoltottság aránya el fogja érni azt a mennyiséget, amikor is már elengedik a korlátozásokat az oltatlan de makkegészséges emberekkel szemben is? Mert az bebizonyosodott, hogy az immunrendszerük nagyon erős védekezési mechanizmussal bír. Vagy végül mindenki be lesz oltva? Aki még nem is regisztrált, azzal szemben sem fair a nagyfokú megkülönböztetés, mert ők is figyelemmel vannak a környezetükre és minden előírást betartanak, mégis nagyfokú hátrányosságot érzékeltetnek velük.

Sokan kivárnak

Az oltással belénk kerül a vírus legyengített változata, így óv minket a fertőzés ellen, de erkölcsileg helyes-e nyomást helyezni egy olyan emberre aki nem kapott ugyan védőoltást de tökéletesen egészséges és így nem fertőz másokat sem? Nem kötelezhetnek az oltásra. De akkor mégis mi lesz a megoldás? A beoltottak még mindig fertőzhetnek egyes állítások szerint, csak a megbetegedésük mértéke lesz sokkal enyhébb lefolyású, az oltással nem rendelkezőkkel szemben.

Vajon a Covid tényleg velünk marad már örökké? Vagy miért lehet az, hogy tavaly nyáron is ugyanez volt a forgatókönyv amikor a korlátozások nagy része megszűnt (és látszólag a vírus is), de ősszel ismét tömeges megbetegedések voltak jellemzőek. Igaz, akkor még nem volt oltás. Reménykedjünk benne, hogy idén ősszel már nyugodtabban élhetjük az életünket, teljesen maszkok nélkül, legyünk beoltottak a védőoltással vagy sem.

Megosztom: