Odaát

Hogyan lett viccből nemzetbiztonsági ügy az UFO téma?

Megosztom:

15 éve még őrültnek nézték azt, aki felhozta a témát.

Karrierek bukta bele

2007-ben a szenátus többségi vezetője, Harry M. Reid felhívta kollégáit, Ted Stevens-t és Daniel Inouye-t a Capitolium egy speciálisan biztosított szobájába, ahol titkos információkat tárgyaltak a Pentagon-műveletek finanszírozásáról. Reid egy olyan ötlettel állt elő, amit nem csak nemzetbiztonsági okokból kellett maguk közt tartani, hanem azért is, mert sokan őrültnek tartották. Azt akarta, hogy a Pentagon vizsgálja az UFO-kat 

“Mindenki azt mondta nekem, hogy csak bajt hozok magamra” – mondta Reid, egy demokrata képviselő, aki a hadsereg szigorúan titkos 51-es körzetének otthonát, Nevadát képviselte. – “De nem féltem tőle. És azt hiszem, az idő igazolt.”

“Ez korábban egy karrier végét okozó téma volt” – mondta John Podesta, aki Bill Clinton elnök kabinetfőnökeként dolgozott, és maga is érdeklődött az UFO téma iránt. – “Nem akartál beszélni róla, mert azzal vádoltak meg, hogy kiléptél egy X-akták epizódból.”

Azonosítatlan légi jelenségek munkacsoportja

Tavaly nyáron a Védelmi Minisztérium létrehozta az Azonosítatlan légi jelenségek munkacsoportját, és elemezni kezdtek mindent, amit a kormányzati szervek tudnak a földönkívüliekről, beleértve a katonai pilóták által jelentett rengeteg szokatlan megfigyelést.

“Láttam néhány ilyen videót a haditengerészet pilótáitól – mondta John Brennan a CIA korábbi igazgatója -, amitől felszaladt a szemöldököm.” Majd hozzátette: “Úgy gondolom, hogy néhány jelenség, amit látni fogunk, továbbra is megmagyarázhatatlan, és valójában valaminek az eredménye, amit még nem értünk, és ami egyesek szerint másfajta életformát jelent.”

Nem először jelennek meg ufók Washington radarján – szó szerint vagy átvitt értelemben is

1952-ben arról számoltak be, hogy „repülő csészealjakat” láttak a radaron, amik Amerika fővárosa körül repültek.

1966-ban Gerald Ford, aki akkor Michigan kongresszusi képviselője volt kongresszusi vizsgálatot követelt, miután a választói arról számoltak be, hogy UFO-kat láttak. De nem végül nem történt semmi. Néhány évvel később Jimmy Carter elnökjelölt arról pedig UFO-t látott, mielőtt beszédet mondott volna egy vacsoránál.

„Erős fény volt az égen” – mondta Carter 2005-ben a GQ magazinnak. „Mindannyian láttuk. Aztán a fény egyre közelebb került hozzánk. És akkor megállt, nem tudom, milyen messze volt, de a fenyőfákon túl megállt. És hirtelen megváltozott a színe kékre, majd vörösre, és vissza fehérre.”

Körülbelül egy évtizeddel később lépett kapcsolatba Reiddel Robert Bigelow, a üzletember, akinek az apja meghalt egy repülőgép-balesetben, és családja állítólag az UFO-kat hibáztatta. Bigelow, az idegenek nagy rajongója volt, és rendelkezett egy tanyával Utahban, ahol számos paranormális esemény történt. Egy szarvasmarha eltűnt. UFO-kat észleltek. Furcsa mágneses mezők jelentek meg. Ezek után Reid könnyedén meggyőzte a kollégáit a földönkívüliek kutatásáról, és bár már nyugdíjas, de még mindig szívesen beszél a földönkívüliekről mindenkinek, aki kérdezi.

Az UFO téma még mindig megosztja a washingtoniakat, azért egyre többen szeretnének foglalkozni az üggyel.

Forrás: The Washington Post

Megosztom: