forrás: pinterets
Élet

India bezárja az állatkerteket, mert egyre több állat betegszik meg

Megosztom:

A vírus az állatokat is elérte.

Vészhelyzet Indiában

Indiában a járványhelyzet még mindig tombol teljes erővel sajnos, és most már nem csak az embereket veszélyezteti,hanem az állatokat is.

Több indiai állatkertben ugyanis az vették észre, hogy rejtélyes módon egyre több állat betegedett meg, főleg a macskafélék közül. A tigris veszélyeztetett faj és az oroszlánokkal együtt sajnos többen bele is pusztultak a betegségbe. Nagy valószínűséggel Coviddal fertőződtek meg ezek az állatok, amit az állatkert látogatók vittek be közéjük. Az állatkert összes dolgozója pedig már be van oltva, így ők nem jelentenek veszélyt az állatokra.

Ameddig kell

Az állatkertek és vadrezervátumok a legújabb törvények szerint addig maradnak zárva a látogatók előtt, amíg a járványhelyzet nem javul jelentősen és ismét veszélytelen nem lesz az állatok látogatása. New Yorkban is előfordult, hogy egy oroszlán megfertőződött a vírussal, de szerencsére ő azóta már jól van.

Azokat az állatokat akik megbetegedtek, antibiotikummal kezelik és mintát vettek tőlük, hogy többet tudjanak a betegségükről. Ahogy Indiában egyre több az áldozat és az új beteg, úgy sajnos ennek meg is volt az esélye, hogy be fog következni, így már hamarabb esedékes lett volna az állatkertek bezárása. Ahogy a macskafélék különösen fogékonyak erre a vírusra, úgy a házimacskák sem kivételek ezalól. 🙁

Forrás: CNN

Megosztom: