Egyéb

A kávéfőző a penész hazája, így tisztítsd

Megosztom:

Sokaknál az egyik legfontosabb lépés reggel az elfogyasztása, na nem a penészé, hanem a kávéé. De ha nem tisztítod megfelelően a kávéfőzőt, akkor megtelepedik, és elrontja a reggeledet.

Hogyan mossunk csepegtetős kávéfőzőt?

Egy használat után célszerű kézzel elmosni a kancsót, különösen, ha rozsdamentes acélból készült. “A csepegtetős kávéfőzők többsége dupla falú, tehát ha a mosogatógépbe helyezik, az károsíthatja a szigetelést – ezért mindig a kézi mosást javaslom” – mondta Morgan Eckroth barista a HuffPostnak.

Forró vizet és nem illatosított szappant javasol, hogy véletlenül se maradjon valamilyen maradék íz a tisztítás után. Minden alkalommal mosd el kézzel a kosarat bő forró, szappanos vízzel.

10 naponta érdemes

Az embereknek körülbelül 10 naponta érdemes „puha tisztítást” végezniük. Ez magában foglalja például az Urnex tisztító port, ami elősegíti a kávéolajok és maradványok eltávolítását. “Beteszek valamennyi tisztítószert a kosárba, mintha őrölt kávé lenne, majd elindítom” – mondta Eckroth. – “Így az egész tisztító folyadék átjut a gépen, és igazán tiszta lesz.”

Vízkőtelenítés

Végül ne felejtsd el vízkőmentesítést egy-két havonta. Az ásványi anyagok felhalmozódnak benne, mint a kalcium és a magnézium. Az Urnex szerint ez a felhalmozódás megakadályozhatja a víz optimális főzési hőmérsékletének elérését, ami gátolhatja a víz áramlását, és megakadályozhatja a kávé megfelelő felmelegedését is. Fehér ecettel akár házilag is megoldható.

Jó kávézást kívánunk! 🙂

Forrás: HuffPost

Megosztom: