forrás: pinterest
Színes

Barbie-k, amik tengeri szemétből készülnek

Megosztom:

A cég is nyit a zöldebb jövő felé.

Barbie sem egy üresfejű baba többé

A Mattel cége is beáll a környezetvédelem ügye mögé és bejelentette, hogy a legújabb kollekciójukban olyan Barbie babákat fognak legyártani, amik abból a műanyag hulladékból fognak készülni, amik az óceáni szemét részei lennének egyébként. A 76 éve létező cég ezzel nagy lépést tett előre.

A kollekció a “Barbie szereti az óceánt” nevet kapta és 3 féle babából fog állni és különböző kiegészítőkből a nyári témához. A Mattel azért is lépett a zöld útra, mert időközben társult egy műanyagot újrahasznosító céggel, az Envision Plastics-szal. A műanyag amit ezekhez a babákhoz felhasználnak, elsősorban Mexikó területéről származik, a Baja félsziget környékéről.

A jövő generációját is tanítják

A Mattel elnöke Lisa McKnight a következőt nyilatkozta.:

“A környezetvédelmi tetteink egy élhetőbb jövő felé nagyon fontosak és megmutatják Barbie társadalmi küldetését és pozitív fejlődését is. Ahhoz, hogy igazán megtudjuk mutatni a jövő generációjának, hogy azok lehetnek akik csak akarnak, ahhoz ki kell vennünk a mi részünket is a bolygónk védelméből, az újrahasznosításból, és a mindennapos fenntartható cselekedetekből is. ”

Minden Barbie a kollekcióból 10 dollárba fog kerülni, míg a kiegészítők hozzá kb 20 dollárba. Barbie-nak külön You Tube csatornája is van, ahol majd egy kisfilmmel fogják bejelenteni a babák megjelenését a piacon. A Mattel célja egyébként, hogy legkésőbb 2030-ra minden babájuk és termékük újrahasznosított műanyagból készüljön.

Forrás: CNN

Megosztom: